in ,

Mi folyik „Svédben”? – Svédországban már háborúra készülnek

Kiadványt adtak ki, melyben részletesen elmagyarázzák a svédeknek, mit kell tenni akkor, ha támadás éri az országot

A svéd kormány egy többoldalas kiadványt juttat el az állampolgároknak, amelyben részletesen leírják, mit kell tenni egy esetleges terrortámadás során, illetve abban az esetben, ha kitör a háború a skandináv országban.

A svéd hadsereg által használt Patria Pasi finn-gyártmányú lövész-páncélos

Fotó: AFP

Igyekeztek megakadályozni az általános pánikot, hiszen a prospektusba beleírták, hogy Svédország sok más országnál jóval biztonságosabb, azonban folyamatosak a fenyegetések, amelyeket jobb komolyan venni.

Azt kérik mindenkitől, hogy tárazzon be az otthonában nagy mennyiségű konzervet, vizet és takarókat, majd leírják, mit is kell tenni, amennyiben beüt a krach és nem működik rendesen a kommunikációs hálózat, az élelmiszer- és vízellátás, valamint a fűtési hálózat. Figyelmeztették továbbá a lakosságot, hogy egy esetleges vészhelyzet esetén mindenkinek részt kell vennie a krízis elhárításában.

Mindenkinek, aki Svédországban él, részt kell vennie a védekezésben az egészségétől függő mértékben”

– írták.

Ez azt jelenti, hogy akár a fegyveres erőknél is elhelyeznék a jobb egészségi állapotban lévő polgárokat. A kiadvány az alábbi vészhelyzetekre tér ki:

  • természeti katasztrófa,
  • súlyos balesetek,
  • terrortámadás,
  • informatikai támadás és
  • háború.

Mindnyájunknak felelősségünk van az ország biztonságának fenntartásában, éppen ezért fel kell készülnünk. Mindenki számára fontos, hogy tudja, hogyan tudunk hozzájárulni, ha valami igazán komoly dolog történik”

– mondta Dan Eliasson, a tájékoztató füzetet kiadó szervezet vezetője.

Svédországban ilyen kiadványt – amelynek az a címe, hogy „Amennyiben háború törne ki” – utoljára a második világháború alatt adtak ki. A mostani verziót május 28-a és június 3-a között juttatják el az otthonokba. A cselekvési tervet összesen 13 nyelvre fordították le.

(forrás: Bokor Gábor,  888.hu)

Megvan a garancia a Magyar Honvédség fejlesztésére – Duplázzák a költségeket

Brüsszeli diktatúra – Bakondi nagyon kiakadt: „Elfogadhatatlan, hogy egy uniós központban döntsenek a migránsok betelepítéséről”