in ,

Mi folyik Ácson??? – Tovább fenyegetőzik a város költségvetését önsegélyező pénztárként működtető Momentumos ácsi polgármester (PS-videó!)

Még mindig nem mondott le????

 Több mint ötvenmillió forintért felújított, omladozó orvosi rendelő, néhány autót befogadni képes, harmincmilliós parkoló, másfél méter magas gyommal benőtt, egyébként üres, 4,3 millió forintért körbekerített uniós szabványúnak kikiáltott játszótér.

 

 

Több mint ötvenmillió forintért felújított, omladozó orvosi rendelő, néhány autót befogadni képes, harmincmilliós parkoló, másfél méter magas gyommal benőtt, egyébként üres, 4,3 millió forintért körbekerített uniós szabványúnak kikiáltott játszótér – ezekhez hasonló, erősen kamuszagú beruházások jellemzik a Komárom-Esztergom megyei Ácson az utóbbi időkben a minősíthetetlen viselkedéséről elhíresült Lakatos Béla polgármesterségét.

Az üzlet ugyanakkor a jelek szerint jövedelmező, és az esetek többségében a szálak a kisváros vezetésének érdekeltségi köreiben érnek össze. Úgy tűnik a több mint hétezres lélekszámú település költségvetését Lakatosék egyfajta önsegélyező rendszerként működtetik. Pénteken megjelent helyszíni tudósításunk hatására a polgármester ismét megfenyegette az egyik önkormányzati képviselőt. mert nyilatkozni mert portálunknak.

Hullik a vakolata, tetejét felverte a gaz annak a néhány éve több mint ötvenmillió forintért felújított orvosi rendelőnek, amely csak az egyik az Ácson Lakatos Béla polgármestersége idején megvalósított hasonló beruházásoknak. A PestiSrácok.hu helyszínről tudósító stábjának birtokába került hivatalos iratok szerint szerint a rendelő sajátságos renoválásával nem mindegyik helybeli járt rosszul, a kivitelező cég ugyanis az alpolgármester, Csuka László feleségéhez köthető.

A Komárom-Esztergom megyei, több mint hétezres lélekszámú település büdzséje a jelek szerint maga a bőségszaru, talán ennek is köszönhető, hogy a városközpontban lévő fogorvosi szolgálat előtt található, néhány autót befogadni képes parkoló felújítása harmincmillió forintba került.

Bár a hazai balliberális sajtó néhány képviselője személyesen is elutazott Ácsra, hogy aztán ájultan hozsannázó írásokat közöljenek Lakatos Béla vezető kvalitásainak nagyságáról, arra már nem vették a fáradságot, hogy elmenjenek ahhoz a játszótérhez, amelyről a polgármester azt állította, hogy ő gründolta össze az ácsiaknak. A kijelentés betudható a 2014-es helyhatósági választás felfokozott hangulatának is, a PestiSrácok.hu riporterei azonban ellátogattak a helyszínre, ahol kiderült: a játszótér 2010-re, Lakatos első polgármesterré választásának idejére már elkészült, és a helyiek kalákában, saját kezűleg építették fel, Lakatos Béla segítsége nélkül.

Úgy tűnik, a korábban elismert pedagógusként tevékenykedő polgármester mindenben a gyermekek kedvében akar járni, ennek is köszönhető Ács negyedik, uniós szabványúnak álmodott, egyedi játszótere, amelynek sajátossága, hogy egy körülbelül egyhektáros, kerítéssel körbevett, embermagasságú gazzal benőtt terület, amelyen semmilyen játék nincs.

Lakatosék talán az allergén növényeket bemutató tanösvénynek szánták a parlagfűtengert, amely miatt már több helybeli is bejelentést tett az önkormányzatnál, de a kaszálás elmaradása miatt a hivatalnak önmagát kellene megbírságolnia, így aztán inkább nem válaszolnak az aggódó ácsiak panaszaira. A helyiek jelentős része úgy véli, hogy a Lakatos Béláék által kiépített financiális rendszer kizárólag az érdekeltségi kört szolgálja, és nem a várost.

Bár a hétpróbás pártszédelgő, jelenleg az áprilisi választáson csúnyán elhasaló Momentumot erősító polgármester a héten maga vállalta a képviselőtestület előtt, hogy viselkedési zavarai miatt pszichiátriai kezelésen vesz részt, úgy tűnik, betegállománya nem akadályozza meg, hogy hivatali hatalmával visszaélve fenyegetőzzön: portálunk pénteken közzétett, a Lakatos elmozdítását szorgalmazó lakossági fórumról szóló tudósítása után a városvezető etikai eljárás megindítását lebegtette be a PestiSrácok.hu-nak nyilatkozó képviselővel, Háromházi Györgynével szemben.

A videót készítette: Csibra Tibor és László Petra

Fotó: Index
(Csibra Tibor, pestisracok.hu)

HIHETETLEN SIKER 36 ÉV UTÁN ÚJRA! – Fucsovics megnyerte a genfi tenisztornát

Milo Yiannopoulos: Orbán Viktor mögé felsorakozva a magyarok győznek majd