in ,

Mese a hazaküldött súlyos betegekről

A napokban megszaporodtak a “szívbemarkoló” regényszerű történetek a hazaküldött súlyos betegekről, azonban egy dolog hiányzik belőlük

 

Mese a hazaküldött súlyos betegekről.

A napokban megszaporodtak a “szívbemarkoló” regényszerű történetek a hazaküldött súlyos betegekről, azonban egy dolog hiányzik belőlük:

– Nincs megnevezve a beteg
– Nincs megnevezve az orvos
– Nincs megnevezve gyakran a konkrét intézmény és az időpont sem.

Tipikus fakenews. Az ilyen hamis történeteket terjesztő emberek kedvencei között mindig ott van a Momentum, a DK, az “Illiberal memes” vagy a “Fideszfigyelő”

Itt van a hivatalos cáfolat. Akinek ezentúl panasza van, az a Facebookon terjesszen sületlenségeket, hanem nevezze nevén a gyereket: Melyik orvos küldte haza, milyen kezelést nem tudnak otthon elvégezni, ki a beteg. A kórház nem hotel, a kórházban mindenki addig tartózkodhat, amíg az indokolt, és erről a kezelő orvos dönt. Ha valaki az orvos döntésével nem ért egyet, az kövesse az alábbi instrukciót.

Forrás: Emberi Erőforrások Minisztériuma

Senkit nem hagyunk ellátatlanul

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma határozottan visszautasítja azt, az egyes médiumokban terjedő hazug vádat, hogy a koronavírus-járványra való felkészülés kapcsán a kórházak „kirakják az öreg embereket meghalni”.

Prof. Dr. Kásler Miklós március 16-án miniszteri utasításban hívta fel a kórházak vezetőinek figyelmét arra, hogy a veszélyhelyzet idején is el kell végezni minden olyan beavatkozást, vizsgálatot, műtétet, amelynek hiányában a beteg életveszélyes állapotba kerülne, vagy amelynek elhalasztásával maradandó egészségkárosodást szenvedne.

A 62 egészségügyi szakkollégium pedig szakmákra bontva elkészítette, hogy mely szempontok szerint lehet haza bocsátani a kórházak valamennyi osztályáról, így a krónikus és a rehabilitációs osztályokról is a betegeket. A kezelőorvosoknak ezekhez a szakmai iránymutatásokhoz kell tartaniuk magukat, amikor döntenek egy-egy beteg hazabocsátásáról, és csak olyan betegeket engedhetnek haza, akiknek az ápolása otthon is megoldható a család, az önkormányzat, a házi segítségnyújtás révén.

A legfejlettebb országok közül Angliában, Németországban, Ausztriában is bevonták a rehabilitációs kórházakat, osztályokat a koronavírus-fertőzött betegek gyógyításába.

Magyarországon senkit nem hagyunk ellátatlanul. Ha az adott kórház belső átcsoportosítással nem tudja megoldani az összes beteg ellátását, akkor gondoskodnia kell arról, hogy más, azonos profilú intézményben helyezzék el azokat a betegeket, akiknek nem lehet megoldani az otthoni ápolását. Erre elegendő kórházi hely van a jelenlegi rendszerben.

Tehát a kórház és a kezelőorvos felelőssége, hogy senki ne maradjon ellátatlanul. Ha valaki mégis úgy érzi, hogy hozzátartozóját nem megfelelő indokok alapján kívánják hazabocsátani, vagy lehetetlen az otthoni ápolása, akkor forduljon azonnal az adott intézmény vezetőjéhez, a betegjogi képviselőhöz vagy a Nemzeti Népegészségügyi Központhoz.

A járvány elleni védekezés mindenkitől együttműködést igényel, így azoktól a családoktól is, ahol a beteg hozzátartozó hazatér a kórházból. Külföldi példák bizonyítják, hogy amikor a járvány tömegessé válik, akkor az otthon is ápolható beteg vagy idős embereknek jobb helyük van családi körben, mint a rehabilitációs osztályokon.

(EMMI)

ADD TOVÁBB!

https://www.kormany.hu/hu/emberi-eroforrasok-miniszteriuma/hirek/senkit-nem-hagyunk-ellatatlanul

 

(Forrás: Számok – a baloldali álhírek ellenszere Facebook oldal)

 

mindenszo.hu

 

Oszd meg másokkal is!

Agyhalál – Az ostoba Varju László puszta kézzel csomagolta be a szájmaszkokat a rászorulóknak – Fotó

Vajon lesz 7-es cikkely és kizárással fenyegetőzés? A parlament jóváhagyása nélkül dönthet a svéd kormány a járvány során