in , ,

MERKEL becsicskult az EU csúcson – Komoly arcvesztéssel járt Merkel számára az EU-csúcs

A Századvég Alapítvány vezető kutatója, Pócza István szerint Angela Merkel német kancellárnak „arcvesztést” jelent az EU-csúcsnak

A Századvég Alapítvány vezető kutatója, Pócza István szerint Angela Merkel német kancellárnak „arcvesztést” jelent az EU-csúcsnak a migránsok kötelező betelepítését teljesen elutasító csütörtöki zárónyilatkozata, mivel a kancellár volt a kvótarendszer legfőbb képviselője.

 

Pócza István a köztelevízió hírcsatornájának nyilatkozva azt mondta, hogy a bár a mostani brüsszeli megegyezés hatalmas előrelépés, a német kancellárnak ezzel még messze nem oldódtak meg a problémái, mivel neki otthon még azt is elő kell adnia, hogy ez a megállapodás neki és a németeknek is jó.

Angela Merkel mindenképpen kancellár szeretne maradni, és folytatni szeretné az európai politikát, ennek viszont ki kell dolgozni a részleteit. Jelenleg egy vázszerkezet van felépítve, amit meg kell tölteni tartalommal, cselekvéssel”

– tette hozzá Pócza István, aki szerint az a kérdés, hogy Merkel vajon a mellett a cselekvés mellett áll-e, hogy végrehajtják a megállapodást.

A kancellárt szorítja a zárónyilatkozat, az államok és kormányfők, valamint a német polgárok elvárásai is.

Pócza István szerint a zárónyilatkozat a visegrádi négyek (Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Magyarország) álláspontját tükrözi, és nagy előrelépés volt, hogy a V4-ek és a francia államfő közötti találkozón Emmanuel Macron kijelentette, nem fogja támogatni a kvótarendszert.

Mint ismeretes csütörtök délután kétnapos uniós csúcstalálkozó kezdődött Brüsszelben, amelyen elsősorban a közös migrációs és menekültpolitikáról, a következő többéves költségvetési keretről, illetve gazdasági és kereskedelmi kérdésekről tárgyalnak az Európai Unió tagországainak állam- és kormányfői. Információk szerint a csütörtöki témákról elfogadott szöveg alapján az Európai Unió területén ellenőrzött menekültközpontok önkéntes alapon, tagállami felajánlás alapján jöhetnének létre, és ezekben feldolgoznák a szárazföldön, tengeren érkezett illegális bevándorlók és menekültek kérelmét.

(forrás: Vincze Viktor Attila, 888.hu)

HOPPÁ! – Júliustól ingyenes a KRESZ-tanfolyam és -vizsga a fiataloknak

TELJES OLASZ SZIGOR – Egész nyáron zárva maradnak az olasz kikötők a migránsimoprtáló civil hajók előtt