in , ,

Merkel alkonya – A németek már utálják mint a sz*rt

Mi tartott eddig?

A németek háromnegyede kihátrált Merkel mögül

 

Nem mintha eddig a helyzet magaslatán lett volna, de a Horst Seehofer által adott kéthetes ultimátum gőzerővel tolja Merkelt a teljes politikai megsemmisülés felé. Ezt igazolja egy frissen publikált kutatás is, amiből az látszik, hogy a németek háromnegyede elfordult már a kancellártól.

Ahogy arról már mi is írtunk, a Keresztényszociális Unió (CSU) elnökségi ülésén meghozott döntés szerint két hét időt biztosítanak Angela Merkel kancellárnak a bevándorlók egyes csoportjainak visszafordításával kapcsolatos ügyek európai szintű rendezésére.

Fotó: AFP

A vita ott húzódik a CSU és testvérpártja, a CDU között, hogy míg Merkel szerint előbb egyeztetni kell az európai partnerekkel, és megállapodást kell kötni velük a német határon visszafordított menedékkérők átvételéről, addig a CSU legnagyobb része egyoldalúan vezetné be a szigorításokat.

Merkel abban reménykedik, hogy ezeket a megállapodásokat június 28-án, az EU-csúcson sikerül majd megkötni, Seehofer azonban azt tervezi, hogy júliustól valamennyi szigorítást bevezeti – még akkor is, ha a kancellár által javasolt forgatókönyv nem jön össze.

Márpedig a németek szerint is erősen kérdéses, hogy sikerül-e Merkel elképzelése. A Die Weltben megjelent közvélemény-kutatás szerint a németek egyértelmű többsége szkeptikus a kancellárjával szemben. A válaszadók háromnegyede (74,7 százaléka) úgy véli, Merkel képtelen lesz kielégítő megoldást találni a problémára. Mindössze 18,1 százalék nyilatkozta azt, hogy hisz a tárgyalások sikerességében.

Ráadásul úgy tűnik, hogy pártokon átívelő a kancellár törekvésével kapcsolatos pesszimizmus. A legmagasabb szám az AfD-szimpatizánsoknál mutatható ki, 93,5 százalékuk szerint sikertelenek lesznek a tárgyalások. A Zöldeknél ez a szám 63,1 százalék, a CDU/CSU pártszövetségnél 61,3 százalék, de még a szociáldemokratáknál is 59,7 százalék.

A kutatást a Civey szociológiai kutatóintézet június 18-19. között 5038 ember bevonásával végezte el.

(888.hu, Forisek Ádám)

Németország: kilencvenéves hölgyre támadt rá egy buckalakó

NEM STADION – Féltucat budapesti gyógyfürdő fejlesztése indul el