in , ,

Mélyen ellenzem Orbán Viktor démonizálását – szögezte le a háborút megjósoló George Friedman

„A bizonyítást veszélyeztetné, így különösen a büntetőeljárásban részt vevő vagy más személyt jogellenesen befolyásolna”

Interjút adott George Friedman magyar származású, amerikai geopolitikai stratéga az Indexnek. Ő az a stratéga, akinek a könyvéből idézett Orbán Viktor a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban. A miniszterelnökkel kapcsolatban kifejtette, hogy „számos kérdésben nem értünk egyet, de mélyen ellenzem azt a mai tendenciát, hogy démonizáljuk azokat, akikkel nem értünk egyet.” „Ebben az értelemben vannak olyan gondolatai, amelyeket el tudok fogadni, és vannak olyanok, amelyeket nem, de nagyon szeretek vele beszélgetni” – tette hozzá utalva arra, hogy júniusban a Karmelita kolostorban fogadta Friedmant a kormányfő.

 

 

Ki tört volna a háború Trump és Merkel alatt is?

Friedman Orbán Viktor azon nyilatkozatára reagálva, miszerint nem tört volna ki a háború, ha februárban még Trump lett volna Amerika elnöke és Merkel Németország kancellárja, kifejtette, hogy „ami Orbán Viktor Ukrajnával kapcsolatos véleményét illeti, nem értettem egyet azzal, hogy az oroszok nem fognak támadni. Egy 2008-ban írt könyvemben, A következő 100 évben azt jósoltam, hogy

Oroszország 2020 körül megtámadja Ukrajnát, de az offenzíva kudarcot vall.

Tehát az egyik állításban igazam van, a másikat majd még meglátjuk. Azt is el kell mondanom, hogy amikor a veszélyről beszéltem, eléggé egyedül voltam a véleményemmel. Sokan vészmadárnak tartottak, sokan, akik mostanra már elfelejtették ezt. Tehát a miniszterelnök úr nem volt egyedül azzal a véleményével, hogy ez nem fog megtörténni. Értem az eredeti gondolatmenetet, de nem tekinthetünk el attól a ténytől, hogy ekkor már se Trump, se Merkel nem volt a porondon.”

Nem Oroszország fog győzni

A geopolitikai stratéga elmondta, hogy az oroszoknak két gyenge pontja van, az emberhiány és a gyenge kiképzés. Szerinte az oroszok felkészültek arra, hogy tömeges vereségeket szenvedjenek el, s hogy addig tudják elhúzni a háborút ameddig csak akarják,

de nem hiszi, hogy győzni tud.

Európáról

Kifejtette Friedman, hogy az európai energiaválság rosszabb, mint a legtöbb más régióban, mivel a békeévek alatt se táraztunk fel s nem teremtettük meg a saját energiaforrásainkat. Mint mondta, „az európaiak egy boldog fantáziavilágban éltek, ahol az energia mindig elérhető lesz, megfelelő áron. Most ők fizetnek érte. Lehetséges, hogy egy másik fantáziavilágot is elhisznek, hogy ha Oroszország győz Ukrajnában, akkor később nem indulnak meg újra keleten, ha az érdekük azt kívánja.

Európában mindig a legrosszabbra kell számítani. Az általában be is következik.”

Az unión belüli feszültségekről elmondta, hogy „nem a háború teremtette meg a feszültséget, az már megvolt, az orosz–ukrán konfliktus csak tovább növeli azt. Ugyanakkor valószínűtlennek tartom azt a hitet is, hogy időnként nem lesznek háborúk. Egyetlen intézmény vagy nemzet sem tudja úgy felépíteni magát, hogy ne számoljon a háború lehetőségével. Európának is számolnia kell vele.

Ha pedig azt látni, hogy pusztán a szankciók bevezetése tovább töri az EU-t, akkor nincs mese, újra kell alakítani.

Egyetértek tehát azzal, hogy az unió bajban van, de azzal nem, hogy ez a háború volt a baj elsődleges forrása.”

 

 

(mandiner.hu)

 

  

 

 

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 

Ez terjed most a neten: Menczer Tamás a parlamentben csicskította be az össze-vissza hazuzodó Varju Lászlót (DK) – Videó

Kampánytacskó – Szánalom a köbön: parizer után itt van a tacskó – Két tacskó egy képen