in ,

Megy a csicskítás baloldalon: Gyurcsány tovább szalámizza a Momentumot

A DK felé ácsingózó bajai polgármester inkább kilép a Momentumból.

„Fegyelmi eljárás indult a Momentumban Nyirati Klára bajai polgármester ellen, miután egy nyilvános rendezvényen kritizálta a párt EP-képviselőjét, Donáth Annát” – írta meg saját értesülései alapjána 24.hu pénteken. Mint a lap fogalmazott: „az információt a Momentum elnökségéből is megerősítették” számukra.

Miért a fegyelmi?
A Mandiner olvasói emlékezhetnek: miután Donáth Anna élesen kritizálta Gyurcsány Ferencet, valamint a Demokratius Koalíciót, Nyirati Klára kijelentette:

Donáth Anna hülyeségeket csinál. Ha szövetségre akarunk lépni valakivel, akkor miért rúgunk bele? A Fidesz meg csak röhög a markában.”

Ráadásul a bajai polgármester nemcsak arról beszélt, hogy nem ért egyet Donáth Annával, hanem arról is, hogy Fekete-Győr András és Soproni Tamás sem ért egyet vele, sőt az is elhangzik, hogy a Momentum országgyűlési frakciója nemkívánatos Baján – erről itt írtunk korábban.

 

Nyiratki nyilvános kritikája egyébként akár szokatlannak is tűnhetne ha azt veszsük alapul, hogy Donáth az elmúlt időszakban olyannyira a lila párt meghatározó alakjává vált, hogy attól eltekintve, hogy a Momentum elnökéségének tagja, valamint EP-listavezetője, utóbb kiderült: 2023. januárjában őt hirdették meg óriásplakáton is a Momentum húzóarcaként, valamint az ellenzéki párt politikai stratégiáját meghatározó nyilatkozatokat tesz, noha nem ő a Momentum elnöke.

Nem tartott sokáig: ki is lép a pártból a polgármester
„Kilép a Momentumból a Donáth Annát kritizáló polgármester, aki ellen fegyelmit indítottak” – adta hírül nem sokkal később a 24.hu a Momentum-botrány újabb fejleményeként. Mint a lap tájékoztatott:

Nyirati Klára békét szeretne Baján, és függetlenként folytatja tovább.”

Érdekesség azonban a bajai polgármester függetlenné válása kapcsán, hogy a lépéssel ismét meggyengült egy ellenzéki párt, ami ironikus módon nem a Momentumnak, hanem éppen a fegyelmit is kirobbantó „apropónak”: vagyis az ellenzéket eddig is egyre csak szalámizó Gyurcsány-pártnak kedvez.

 

 

(Mandi)

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

„Erősebbnek tűnik, mint valaha” – külföldi elismerést kapott az Orbán-kormány + mindenszo.hu kommentár

Bohár Dani főpolgármestert csicskít – Kamu Geri elmenekült és közben vigyorgott, mint egy szerencsétlen – Videó