in ,

MEGVAN!!! – BABOS TÍMEA GRAND SLAM-GYŐZTES LETT MELBOURNE-BEN

Babos Tímea élete első Grand Slam-tornáját nyerte. A magyar, francia páros a második helyen kiemelt orosz Vesznyina, Makarova kettőst verte viszonylag simán egy kétszettes mérkőzésen 6:4, 6:3-ra.

Az ötödik helyen kiemelt Babos Tímea és a francia Kristina Mladenovic ellenfele a második helyen rangsorolt orosz Makarova, Vesznyina kettős volt, amely a karrier Grand Slamre készült, hiszen az Australian Open kivételével már minden nagy tornát megnyertek együtt, beleértve az olimpiát és a WTA-világbajnokságot is.

Utóbbit megnyerte 2017-ben Babos is, de nem Mladenoviccsal, akivel idén állt össze újra. Babos pályafutása második páros GS-döntőjére készült, de nyerni még nem tudott, Mladenovic viszont párosban és vegyespárosban is nyert már Grand Slam-tornát.

Babos Tímea a héten a második magyarként léphetett pályára az Australian Open legnagyobb stadionjában, hiszen Fucsovics Márton is a Rod Laver Arénában mérkőzött meg Roger Federerrel a férfiak nyolcaddöntőjében.

Babos Tímea és Kristina Mladenovic (FORRÁS: AFP/GREG WOOD)

Babos adogatóként kezdte a mérkőzést, simán hozta is a játékot, majd közel volt a brék is,de Babos Tímea fogadása mellett hiába jöttek vissza egyenlőre, végül az oroszoké lett a játék.

2:2-ig mindkét páros hozta az adogatását, Babos az ötödik játékban már 40:0-nél adogathatott, de innen is visszajöttek az oroszok és brékelni tudtak, majd semmire hozták az adogató játékukat.

3:4-nél sikerült visszavenni az oroszok adogatását, Babos remekelt a hálónál az egész játék során, majd a magyar teniszező hozta a szerváját és 5:4-nél már az orosz párosnak kellett a szettbenmaradásért szerválnia és meg is remegett a kezük,Babosék elnyerték újra az oroszok adogatását és 6:4-re megnyerték az első szettet.

Babos Tímea remekelt a hálónál (FORRÁS: AFP/GREG WOOD)

A második játszmában mindkét páros elbukta az első adogatását, majd Babosék hozták a maguk szervajátékát és újra sikerült brékelni az oroszokat, így a Babos, Mladenovic páros már 3:1-re vezetett.

Az orosz páros vissza tudott jönni, hiszen elvették Kristina Mladenovic szervajátékát, majd Vesznyina remekelt adogatóként és gyorsan 3:3 lett az állás.

Makarova és Vesznyina küzdöttek, de ez nem az ő napjuk volt (FORRÁS: AFP/GREG WOOD)

Babos Tímea, ha nehezen is, de csak megnyerte az adogatását, 4:3 volt ide, amikor Makarova egy kettőshibával kezdte az adogatójátékát és 0:40-ről már nem is tudtak visszakapaszkodni, újabb brék után 5:3 volt Baboséknak, egy játék kellett a végső sikerhez.

Maldenvoic adogathatott a meccsért, de az oroszok nem hagyták magukat, 15:40-nél volt két fogadóelőnyük is, sőt, egyenlő után egy harmadik is, amit Mladenovic egy ásszal hatástalanított, majd az első meccslabdánál az oroszok rontottak, 6:3-ra Baboséké lett a második szett és ezzel a finálé is.

A felhőtlen öröm pillanatai (FORRÁS: AFP/GREG WOOD)

Az orosz páros másodszor bukott döntőt Melbourne-ben, de a lányok természetesen sportszerűen gratuláltak Babos Tímeáéknak, miután átvették a második helyért járó tálakat.

A trófeát ugyanis Babos Tímea és Kristina Mladenovic emelhette a magasba.  

Babos Tímea és Kristina Mladenovic a kupával (FORRÁS: AFP/SAEED KHAN)

Babos Tímea először nyert Grand Slam-tornát és ne felejtsük el, hogy később az indiai Rohan Bopanna oldalán vegyes párosban elődöntőt vív a María José Martínez Sánchez, Marcelo Demoliner spanyol, brazil kettőssel.

Babos, Mladenovic (magyar, francia, 5.)–Makarova, Vesznyina (orosz, 2.) 6:4, 6:3
(Márványi Péter, origo.hu)

1500 terrorista él Németországban

Nem stadion! – Két tolnai kórházat fejlesztenek több mint 3 milliárd forintból