in ,

Megszólalt egy védett tanú: MSZP-s kampányokba tolták Czeglédyék az elcsalt adómilliárdokat

A PestiSrácoknak egy védett tanú beszélt a Czeglédy-hálózat működéséről.

A PestiSrácoknak egy védett tanú beszélt a Czeglédy-hálózat működéséről. Mint a hálózat egyik kulcsfigurája, részletesen tudott mesélni a pénzmozgásokról, táskás emberek közreműködéséről, tiltott pártfinanszírozásról, komplett baloldali kampányfinanszírozásról.

Az elmúlt hónapokban többször is bebizonyosodott, hogy a bűnszövetkezetben, adómilliárdok elcsalására felépített, Czeglédy Csabához köthető iskolaszövetkezeteket valójában politikai célokra használhatták, és baloldali politikusok állhatnak a háttérben.

Először a DK elnökéről, Gyurcsány Ferencről – aki mellesleg Czeglédy személyes barátja – derült ki, hogy több alkalommal ,százmilliós nagyságrendben kölcsönzött az Altuson keresztül ügyvédje cégének. Aztán a Human Operator Zrt. fővárosi irodájának egyik korábbi alkalmazottja beszélt arról, hogyan bonyolították Érden az MSZP jelöltjének kampányát iskolaszövetkezeti tagsággal rendelező diák munkavállalókkal. A napokban egy védett tanú vallomására hivatkozva Budai Gyula nyilatkozta le a sajtóban, hogy Kunhalmi Ágnes és Czeglédy Csaba személyesen találkoztak a 2014-es kampány előtt és Czeglédy pénzt adott át Kunhalminak.

 

Ehhez hasonló pénzmozgásokból, táskás emberek közreműködésével, tiltott pártfinanszírozásból, komplett baloldali kampány finanszírozásból és lebonyolításból több is akadt. Gyakorlatilag erre építették a hálózatot és erre használták a be nem fizetett adómilliárdokat – mondta a PestiSrácoknak egy védett tanú, aki a hálózat egyik kulcsfigurája. A férfi egy konkrét példán keresztül a módszert is bemutatta, hogyan csinálták.

Gyerekeim, úgy csináljatok mindent, ha politikai munkáról van szó, hogy nélkülözhetetlenek legyünk!”

– ezt mondogatta Czeglédy mindig a munkatársainak. A húsz év alatt felépített iskolaszövetkezet hálózat nyilván szabályosan, törvényesen is működhetett volna. A diákok a plakátokat is kiragaszthatták volna hivatalos, bejelentett formában, ahogy a szórólapokat is osztogathatták volna – de nem ez volt a lényeg. Hanem az, hogy a rendszer gépiesen szolgálja a politikai célt – minden erőforrást összehangoltan használjanak egy-egy körzetben.

Czeglédy üzenete a baloldali pártok felé világos volt: “ha sikert akarsz, ránk van szükséged, mert mi nélkülözhetetlenek vagyunk a győzelemhez”. Ez pedig jobbára működött. Csaba állítólag fanatikusan, szinte már megszállottan szolgálta Gyurcsányékat, mozgatott több ezer embert, akik kampányok idején kampányoltak, egyébként meg a Tescóban, McDonald’s-ban, drogériákban vagy épp gyárakban megkeresték a rávalót, hogy aztán jóval a piaci ár alatt a kampányban minden rendelkezésre álljon és ne legyen pénz kérdése.

A fedezet pedig a be nem fizetett 6 és fél milliárd forint – vagy annál is több – adó, amit ma a nyomozóhatóság keres, és aminek érdekében sorra döntötték be országszerte az iskolaszövetkezeteket és alapították helyettük az újabbakat.
(Forisek Ádám, 888.hu)


Jurák Kata – NEM KÉRNEK A ZUGLÓIAK A RADIKÁLIS ISZLÁM TÖRVÉNYKEZÉSBŐL, A SARÍÁBÓL

TELJES KÁOSZ – Már semmit sem akarnak az ellenzéki jelöltek az esélyességen kívül