in ,

Megszívták a libsik – Elutasította a kirúgott Karinthys tanárok keresetét a bíróság

Nem sikerült érdemben bizonyítani panaszaikat a Karinthy Gimnáziumból kirúgott tanároknak, és a bíróság döntése értelmében elutasították a keresetüket.

Nem sikerült érdemben bizonyítani panaszaikat a Karinthy Gimnáziumból kirúgott tanároknak, és a bíróság döntése értelmében elutasították a keresetüket.

Elutasította a kirúgott karinthys tanárok keresetét a Fővárosi Törvényszék pénteken. A kirúgott tanárokat Sziklai Tamás, a TASZ ügyvédje képviselte. Az ítélethirdetésen a tankerületvezető személyesen nem vett részt. A felpereseknek, azaz a tanároknak eltérő összegű perköltséget kell fizetniük. Az ítélet nem jogerős. Az ítélet ellen 15 napig lehet fellebbezni. A felek nem mondtak le a fellebbezési jogukról – írja a Telex.

Egy hosszú és kemény tárgyalássorozat végén vagyunk, ez az ítélet a rendelkező részét tekintve fekete-fehér, de ez nem jelenti azt, hogy a valóság és a mögötte álló események is ilyen fekete-fehérek lennének

– mondta a bíró indoklásában. A bíró szerint súlyos jogsértést követtek el a polgári engedetlenségben részt vevő tanárok, és így számolniuk kellett a jogkövetkezményekkel.

A tanárok a közalkalmazotti jogviszonyuk jogellenes megszüntetése és az egyenlő bánásmód követelményeinek megsértése miatt indítottak pert a tankerület ellen, hivatkozva a véleménynyilvánítás szabadságára. Álláspontjuk szerint a tankerület a kirúgásokkal meg akarta félemlíteni a pedagógusokat.

 

(vadak)

 


 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Hont András beszólt Magyar Péternek, aki egy tűzpiros BMW-vel hasít a németországi Eb-re

Olvassák a kommunista Bolgár Györgyöt, ahogy tövig benyal Brüsszelnek – Döbbenetes írás