in ,

Meglopják Magyarországot! Már csak ez hiányzott: az Európai Bizottság akár 15 milliárd eurót is visszatartana Magyarországtól

Uniós tisztviselők szerint korrupciós problémák miatt tartanák vissza azt a mintegy 6400 milliárd forintot. Korábban sosem volt szó ekkora összegről.

Az Európai Unió végrehajtó testülete javasolni fogja a Magyarországnak szánt több milliárd euró felfüggesztését a korrupciós problémák miatt – közölte két tisztviselő szerdán a Reuters hírügynökséggel, ami szerintük „az első ilyen lépés lenne Orbán Viktor miniszterelnökkel szemben”.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke szerdán az Európai Parlament előtt tartott éves politikai beszédében kijelentette, hogy befagyasztja a demokráciát károsító tagok finanszírozását, és kiemelte a korrupciót. „Küzdenünk kell a demokráciáinkért… Szeretnék a korrupcióra összpontosítani” – mondta, anélkül, hogy konkrétan megnevezte volna Magyarországot.

Az uniós tisztviselők szerint azonban a végrehajtó bizottság vasárnap várhatóan azt javasolja majd, hogy az EU 2021-27-es költségvetésében Magyarország számára előirányzott 22,5 milliárd euró (22,44 milliárd dollár) értékű kohéziós források akár 70%-át is függesszék fel. Egyikük sem pontosította a szóban forgó pontos összeget. Viszont, a 22,5 milliárd euró 75%-a 15 milliárd euró, azaz 6400 milliárd forint.

 

 

(mandiner.hu)

  

 

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

 

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 

Pilhál György a Népszavás Batkáról: amikor ezeket a sorokat írom, még nem tudni, ott lesz-e a mai Kormányinfón Batka Zoltán, a Népszava újságírója

Most már tuti: a jobboldal nyert Svédországban