in

Meglepő dolgok derültek ki Maci Laciról, az elfogott medvéről

A Szegedi Vadaspark medveházában gondozzák a Sándorfalva közelében pénteken befogott medvét

Veprik Róbert, az állatkert igazgatója az MTI-nek vasárnap elmondta, hogy a 2-3 éves állat –a korábbi feltételezésekkel ellentétben – valószínűleg nőstény.A 80-100 kilogrammos medve láthatóan kimerült az elmúlt két hétben megtett 250-300 kilométeres kóborlás során. Miután a Szegedi Vadasparkba szállították, az állatkert medveházának egyik elkülönítő helyiségében helyezték el. Inni és enni kapott, kiengedése után azonnal nekilátott az almából, répából és céklából álló menühöz.

Az állat további sorsáról hétfőn – valamennyi érintett szervezet képviselőjéből álló – bizottság dönt, mert a medve viselkedése a szakembereket is meglepte,túlságosan szelídnek, békésnek tűnik– közölte az igazgató.

Az állat május végén először Nógrád megyében bukkant fel, majd dél felé tartva Abony, Kocsér, Tiszaalpár térségében figyelték meg. Miután Tömörkénynél és Dóc közelében is látták, pénteken éjfél előtt a Csongrád megyei Sándorfalva közelében fogták be, azt követően, hogy az igazgató altató lövedékkel elkábította.

(forrás:www.origo.hu)

MÁR MEGINT! – Azonosítatlan kisrepülőgépet kísért ki az országból a magyar légierő egyik gépe

CUMI! – Nem tudta kifizetni százmilliós tartozását a Jobbik – Elfogyott a lóvé, a devla, a lovetta, a stex, a mani, a zsé