in , ,

MEGINT TÁMADNAK AZ AGYNÉMÁK – Újabb össztüzet zúdítottak hazánkra a balliberális politikusok Brüsszelben, Szanyi és Niedermüller is beállt a sorba

Be kéne már fejezni a támadásokat!

Újabb össztüzet zúdítottak hazánkra a balliberális politikusok Brüsszelben, Szanyi és Niedermüller is beállt a sorba

Ismét Magyarország volt porondon az Európai Parlamentben szerdán. Judith Sargentini, aki a magyar jogállamiság helyzetéről készített jelentést a frissen elfogadott alkotmánymódosítás és stop Soros törvény közölte, hogy a már elkészült anyagot további elemekkel kell kiegészíteni.  
A vitában számos képviselő élesen bírálta a magyar jogállamisági helyzetet. A magyar baloldali képviselők, Szanyi Tibor és Niedermüller Péter hozták a formájukat és arról beszéltek, hogy hazánkban még annál is sokkal szörnyűbb a helyzet, mint amit a Sargentini jelentés bemutat. 

Az M1 összefoglalója szerint a LIBE bizottság ülésén ismét össztüzet nyitottak Magyarországra a balliberális politikusok.

A jelentést tevő Judith Sargentini gyászbeszédet mondott a szerdán magyar országgyűlésben elfogadott alkotmánymódosítás és Stop Soros törvény kapcsán. Előre jelezte, hogy a fejlemények tükrében módosítani fogják a dokumentumhoz benyújtott egyes indítványokat. 

Biztosnak kell lennünk abban, hogy jövő hétfőn egy olyan jelentésről szavazunk, amelyik olyan friss, amennyire csak lehetséges – fogalmazott Judith Sargentini. 

A jelentéskészítőn kívül, több mint egy tucat képviselő szólalt fel a vitában.

A hazai kormánypárti képviselők jelezték, hogy Brüsszelben szándékosan félreértelmezik és félremagyarázzák ezeket a jogszabályokat. A Sargentini jelentés pedig tele van csúsztatásokkal.

Gál Kinga kijelentette, hogy ténybeli hibáktól és valótlanságoktól is hemzseg az anyag, ráadásul számos olyan ügyet tartalmaz, amelyet már lezártak vagy amely nem is tartozik közösségi hatáskörbe. Megjegyezte, hogy azért is nyújtottak be kiemelten nagy számú módosító indítványt, hogy bebizonyítsák, a hetes cikkely szerinti eljárás nem állja meg a helyét.

A Magyarország ellen felsorakoztatott vádak tele vannak a tényeknek ellentmondó állításokkal, valótlanságokkal, félreértelmezésekkel, ténybeli hibákkal és politikailag elfogult kritikákkal – fogalmazott a képviselő. 

Szájer József szerint a dokumentum nem más, mint valótlanságokkal teli, előre megírt vádirat. Szerinte az egész eljárás, amit Magyarországgal szemben folytatnak elfogult, és tisztességtelen. Emlékeztetett a Rákosi időket bemutató Tanú című filmre, amelyben a vádirat helyett véletlenül az előre megírt ítéletet olvassák fel. Mint mondta, ugyan ez történik most, amikor a LIBE bizottság Magyarország ügyében egyszerre játszik bíróságot és vádhatóságot. 

A jelentés nem más mint valótlanságokkal teli előre megírt vádirat, vitriolos kíméletlenséggel megfogalmazva – mondta Szájer. 

A bírálók tárgyilagosnak nevezték a jelentést, többen közülük a Stop Soros törvénycsomag elfogadásáról beszéltek. A külföldiekhez csatlakoztak a magyar baloldali képviselők is.

Azok a törvények, amelyeket ma délután az Országgyűlés elfogadott, még nyilvánvalóbbá teszik, amit mindannyian tudunk, legfeljebb ideológiai okokból nem ismerünk be, hogy Magyarországon nincs európai értelemben vett demokrácia  így vélekedett például hozzászólásában Niedermüllet Péter. 

Szanyi Tibor rákontrázott és azt mondta, Magyarországon annál is sokkal rosszabb a helyzet, mint ami a jelentésben szerepel. Kijelentette, hogy a stop Soros törvénynek semmi köze Soros Györgyhöz és az ő megállításához. Szerinte arról van szó, hogy a kormánypártok a migráció kapcsán kiváltott “zsigeri félelmeket meglovagolják” és a kormány ez által “korlátozza a magyar emberek jogát

Ma Magyarországon bárki, bármelyik hatóság kénye kedvének van kitéve – értékelte az elfogadott alkotmánymódosítást és Stop Soros törvényt Szanyi. 

A baloldali és a liberális frakciók kezdeményezésére az EP tavaly májusban döntött arról, hogy készüljön jelentés a magyar jogállamiságról. A dokumentum elkészítésével a holland liberális képviselőt bízták meg, aki a bevándorlás egyik legfőbb szószólója az EP-ben. Ennek eredményeképp akár megindulhat Magyarországgal szemben, a végső esetben szavazatmegvonással járó hetes cikkely szerinti eljárás.

M1/PS, Vezető kép: media.tpo.nl

(forrás:pestisracok.hu)

Ákos: Visszakérjük a hazánkat, a kultúránkat

MEGSZAVAZTÁK – Az ország szuverenitását és biztonságát garantálja az alaptörvény-módosítás és a Stop Soros