in , ,

Megint sivalkodik a diktatórikus EU – Betámadott minket az Európa Tanács az életfogytig tartó büntetés miatt

Az Európa Tanács szerint Magyarországnak felül kell vizsgálnia a tényleges életfogytig tartó börtönbüntetésre vonatkozó szabályozását

Az Európa Tanács szerint Magyarországnak felül kell vizsgálnia a tényleges életfogytig tartó börtönbüntetésre vonatkozó szabályozását az európai emberi jogi egyezményben foglaltak megfelelő végrehajtása érdekében.

 

A tájékoztatás szerint a strasbourgi székhelyű, 47 tagállamot számláló Európa Tanács Miniszteri Bizottsága aggodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy számos elítélt szabadlábra helyezés lehetősége nélkül tölti élethosszig tartó szabadságvesztését, valamint azért, mert az ítéleteket csak az újonnan bevezetett úgynevezett kötelező méltányossági eljárás keretében vizsgálják felül, amely szerintük összeegyeztethetetlen az európai emberi jogi egyezmény előírásaival.

A miniszteri bizottság felszólította az érintett hatóságokat, hogy késedelem nélkül módosítsák a vonatkozó jogszabályokat, a szükséges intézkedések pedig legyenek összhangban az egyezményben foglaltakkal. A bizottság továbbá felkérte a hatóságokat, hogy szolgáljanak információkkal egy korábbi elítélt, Magyar László ügyének lehetséges további intézkedéseivel kapcsolatban.

Magyar egy rablóbanda tagjaként magányos idős emberek ellen követett el támadásokat 2001-ben és 2002-ben. Társaival megkötözték az áldozataikat, és addig verték vagy fenyegették őket, amíg el nem árulták, hol vannak az értékeik, azután összekötözve magukra hagyták őket. Többen nem sokkal a támadás után meghaltak.

A strasbourgi székhelyű Emberi Jogok Európai Bírósága korábban úgy döntött, hogy Magyarországnak változtatnia kell a tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés ítélkezési gyakorlatán.

A Kúria ezt követően Magyar László ügyében mellőzte a tényleges életfogytiglanra vonatkozó rendelkezést, ugyanakkor úgy döntött, hogy a férfi feltételes szabadságra bocsátása leghamarabb 40 év múlva vizsgálható.

(forrás: Sümeghi Lóránt, 888.hu)

Így szólt be Putyin németül az osztrák riporternek – videó!

BRÉKING – Elkapták Maci Lacit, a Magyarországon kóborló medvét