in ,

Megint Mészáros Lőrinc segít egy SMA-s gyermeken: ezúttal Zsombornak segített!

Milliárdos is utalt az SMA-s Zsombor gyógykezelésére

A gerincvelői izomsorvadásban (SMA) szenvedő, kazincbarcikai Zsombor gyógykezelésére is összegyűlt több 700 millió forint. A világ egyik legdrágább gyógyszerét jelenleg nem támogatja az állam, de tárgyal arról a gyártó és a magyar egészségbiztosító.

 

Másfél évvel azután, hogy az SMA-ban szenvedő Zente és Levente kezelésére sikerült összegyűjteniük a gyerekek szüleinek 700-700 millió forintot, újabb kisfiú kaphatja meg a világ egyik legdrágább terápiáját – írja a Telexre hivatkozva a hvg.hu.

A kazincbarcikai Zsombor családja a Facebookon közölte, hogy adományozók összeadták a szükséges pénzt a Zolgensma nevű készítményre.

A korábbi két kisfiú esetében 100, illetve 120 millió forint adományt a Mészáros-csoport utalt át. A Telex szerint Zsombor kezelését a Duna Bonum Alapítvány, a Duna Aszfalt Zrt. tulajdonosának, Szíjj Lászlónak a magánalapítványa támogatta.

A Zolgensma egy génterápia, amellyel SMA-ban szenvedő gyerekeket kezelnek. A készítményét mielőbb, de legfeljebb kétéves koruk előtt kaphatják meg gyerekek, mert akkor még lehet esélyük az állapotjavulásra.

A Zolgensma Magyarországon államilag nem támogatott gyógyszer, de az RTL Klub Híradója a múlt héten arról számolt be, hogy a gyártó és az egészségbiztosító tárgyal a finanszírozásról.

 

(napi.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

      Nagyon durva! Már több mint 200 ezren mondták el a véleményüket a Nemzeti Konzultációban

      Troll: Kamu Gerinek van saját oltási terve, csak vakcinája nincs – Videó