in ,

Megint egymást gyepálják a baloldalon – Ceglédi: én a DK helyében most ejteném Jakab Pétert

Az ATV műsorában kialakult vélekedés szerint az exjobbikos politikus mellett a Gyurcsány-párt és Pócs János a jászberényi időközi választás nagy vesztese.

Az e heti Ötben is szóba került a vasárnapi időközi választás, ahol a regnáló jobbikos polgármester, Budai Lóránt DK-s támogatás nélkül, civil kampányt követően őrizte meg székét. Adódott a kérdés: mi történt a Jászság fővárosában?

Hont András azt a következtetést vonta le az eredményekből, hogy „az emberek gyűlölik, amikor valamiféle országos politikai érdekből beavatkoznak az ügyeikbe”. „Ezzel a Fidesz is élt: amikor jöttek az időközik nyáron, és az ellenzék mondta azt, hogy Orbán ellen kell szavazni, akkor a józsefvárosi meg az újbudai szavazó is azt mondta, hogy nem, nekem egy olyan képviselő kell, aki elintézi az utcaseprést. Ugyanezt a Fekete Pétert ki tudja húzni a Fidesz is, önös érdekből, Pócs János érdekéből szétzavart egy testületet, de jönnek a nyakas jászok, és azt mondják, hogy »tudod, mit zavarsz te szét«” – mondta az újságíró.

Vona Gábor kijelentette, hogy az eredményekből az is látszik, hogy egyre nagyobb létjogosultsága van alapítványa régi javaslatának: a pártmentes önkormányzatoknak. Másrészt kiemelte Budai Lóránt személyét, aki, mint mondta, egy mindenhol jelen lévő polgármester, aki az utóbbi időben hátrébb húzódott a nagypolitikától és csak a városára koncentrált.

„Van országosan a választásnak két vesztese: az egyik a DK. A DK kapcsán az a percepció, hogy a DK az ellenzék vasmacskája, a NER addig fog állni, amíg van DK, az megerősödött.  A másik Pócs János (a térség fideszes képviselője- a szerk.)” – mondta a Jobbik egykori elnöke.

Ceglédi hozzátett egy harmadik vesztest: Jakab Pétert, aki „egy szalmaszálat nem tett keresztbe” a győzelemért, mégis  örömködött az eredmények fölött. „Én a DK helyében most ejteném Jakabot” – mondta, mire Vona Gábor megjegyezte, hogy azért „sok munkájuk van benne” Gyurcsányéknak.

 

(mandiner.hu)

 

 

Néhány gondolat a kutyapiszoárról: darázsgarázs, rovarhotel, méhlegelő. Budapest megállíthatatlanul fejlődik

Navracsics végre kimondta a legnagyobb igazságot: a Helsinki Bizottság és mások „feljelentése” miatt most körülbelül 180 ezer magyar egyetemistát akarnak kizárni az Erasmusból