in ,

Megadja a sátánista Tóta W-ről: olyan cuki, ahogy fenyegetőzik ez a kis korvinottó – A magyar képmesékre mennyi is ment el?

Tóta W. megkapta

Megadja Gábor (Fotó: Máté Krisztián)

„Olyan cuki, ahogy fenyegetőzik ez a kis korvinottó. A magyar képmesékre mennyi is ment el? Á, aprópénz. Viszont milyen hasznos volt!”

– írja Megadja Gábor.

 

 

 

De nézzük meg, hogyan is tolta Tóta a hosszú nyelvét anno – egy “kis” pénzikéért cserébe – Gyurcsány valagába.

 

Tóta W. a kormány szekerét tolja?

2007. október 2. kedd – 14:08

Tóta W. Árpád, az Index főmunkatársa írja a szövegét annak a rajzfilmsorozatnak, amely 163 millió forintos állami támogatással készül a Magyar Televízió részére, és ami várhatóan év végén kerül műsorra. A kétszázmilliós összköltségvetésű rajzfilm társadalmi problémákat vet majd fel, és olykor még provokál is. A Modern képmesék című sorozat rendezője M. Tóth Géza, az Oscar-díjra jelölt Maestro animációs kisfilm rendezője. A Kedd Stúdió alkotógárdája a Magyar Televízió megbízásából már dolgozik az első, nyolcvan részes szérián – áll a közleményben.

M. Tóth Schwajda Gergővel, az MTV vezető szerkesztőjével együtt dolgozta ki a filmtervet. Az alkotók szándéka szerint a Modern képmesék a XXI. századi vizuális formanyelv elemeit alkalmazva, szórakoztató formában dolgoz fel közéleti témákat.

Tóta W. Árpád blogjában interjú formájában indokolja, miért vállalt el független publicistaként egy ilyen kormányzati projektet, amelynek feltehetőleg a kormány népszerűsítése is a célja.

A publicista szerint a rajzfilmmel felvilágosító munkát végeznek. “A Modern képmesék elsősorban ismereteket közvetít. Abban, gondolom, nincs vita, hogy ha a polgárok tudják, mi az a költségvetés, vagy mit jelent az egészségbiztosítás, az jobb, mint ha semmit se tudnak. Igaz, elképzelhető olyan politikai erő, amely varázslással kampányol,” mondja Tóta W.  A sorozatban lesz epizód arról, hogyan működik a nyugdíjrendszer, mi a piaci verseny, a hálapénzről és a korrupcióról, mindezt kutatások, szakvélemények alapján.

Tóta W. nem tart attól, hogy kormánypárti színezete lesz a sorozatnak, mivel szerinte nem vélemények, hanem tények, néhol pedig megoldási javaslatok szerepelnek majd benne. “Abból viszont momentán nincs ellenzéki verzió. Rajtam nem múlna, de a Fidesz programja titkos, és a Rogán nem hajlandó megadni a jelszót,” közölte Tóta W.
Két hülye közt minek középen állni?

“A Képmesékből egy ésszerűen működő, és ezért virágzó kapitalista ország képe rajzolódik ki. Én ebben a vízióban hiszek, és ennek személyes okai is vannak. Ez az, amire hatévesen rácsodálkoztam, amikor végre kimehettünk a Daciával Ausztriába és Németországba. Azóta kiderült, hogy ennek ára is van, nemcsak úgy nő a földből. De szerintem megéri így is. Magyarország jelenleg nem ilyen. Tehát a vízió eléréséhez bizony változtatásokra van szükség. Hogy milyenekre, arról lehetne és kellene vitatkozni. Az átalakítás szükségességének tagadása viszont nem releváns hozzászólás. Én a magam részéről átlépek rajta,” indokolja a publicista szerepvállalását, aki szerint “baromság” a középen állás doktrínája. “Két hülye közt minek középen állni? Ha az egyik szerint kétszer kettő öt, a másik szerint meg kilenc, akkor az lenne a korrekt álláspont, hogy kétszer kettő hét? Nem: az négy, akkor is négy, ha ez közelebb áll az egyik hülyéhez.”

A publicista abban bízik, hogy akár a rajzfilm révén is 2010-re “egy kicsit okosabb lesz a választó, akkor a pártok se lesznek rákényszerítve, hogy hülyék legyenek. És akkor aztán felőlem nyerhet akármelyik,” zárja a (vélhetően) önmagával készített interjút Tóta W. Árpád.

(bumm, MTI)

 

 


 

Hát persze, 163 millióért felőle bárki nyerhet. Persze, csak ha nem ők nyernek, ez kis tetű nem kap pénzt, mert egy tetű. De akkor jól jött az a kis pénzike, igaz? Ez ma is szép összeg lenne.

 

 

Na, erről ennyit.

 

 

mindenszo.hu

  

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

 

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 

Kamu Geri már az utolsókat rúgja – Hamarosan lemondhat – Nem bírja a lelki terheket

Meg kell lepődni? Kommunista aktivista írónő kapta az idei irodalmi Nobel-díjat