in ,

Még össze sem állt a moslék, máris balhéznak – Bauer Tamás szerint a Jobbik és az LMP bizonyos kérdésekben „kormánypárti”

Bauer Tamás, a korábbi SZDSZ-es politikus, a Gyurcsány Ferenc által vezetett DK volt alelnöke nem nézi jó szemmel az ellenzéki összefogást

Bauer Tamás, a korábbi SZDSZ-es politikus, a Gyurcsány Ferenc által vezetett DK volt alelnöke nem nézi jó szemmel az ellenzéki összefogást, különösen a Jobbik és az LMP szerepét.

A korábbi SZDSZ-es közgazdász szerint az világos, hogy a Fidesz-világ sokak számára „szörnyűséges és elfogadhatatlan”, le kell váltani a kormányt, de az ellenzéki összefogással van némi gond. Bauer nevén nevezte a problémát: nevezetesen azt, hogy

a Jobbik és az LMP alapvető, stratégiai ügyekben a Fidesz pártján áll.

 

 

 

– Elég csak az Alaptörvény módosítására gondolni. Nemcsak az a kérdés, hogy mi szűnik meg egy ellenzéki győzelem esetén, hanem az is, hogy mi jön utána. Sokan gondolják azt, hogy a

Fidesztől bármi áron meg kell szabadulni, de a politikában nincs olyan kategória, hogy bármilyen ár.

Meg kell nézni, hogy minek mi az ára. Melyik párt mit visz be egy szövetségbe, és mit kap érte – mondta el véleményét Bauer, aki árulkodó jelnek tartja, hogy az ellenzéki összefogásról szóló kommunikációban nincs szó azokról a kérdésekről, amelyekben a Jobbik és az LMP véleménye eltér a többi párt álláspontjától.

– Meddig terjed a szövetség? Erre nincs megnyugtató válasz. Mit gondolnak a szövetségre lépett pártok például az euróról, az uniós tagságról? – tette fel a kérdést a közgazdász. Hozzátette: eufória van, de a pártok politikusai nem néznek szembe a nézetkülönbségekkel, ennél fogva a választók sem tehetik ezt meg.

Bauer Tamás emlékeztetett Karácsony Gergely és Bokros Lajos javaslatára egy technikai koalícióról. Úgy vélte, most fenntartás nélkül kötöttek megállapodást az ellenzéki pártok.

 

 

(magyarnemzet.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Erről vajon van véleménye Szabó Tímeának? Novák Katalin: jövőre minden eddiginél több pénz jut a családok támogatására

Karácsony előtt ömlött a médiából, hogy durván drágul a fenyőfa! Közben ugyanannyiba került, mint tavaly