in ,

Még mindig nem stadion – Új köntöst ölt magára a mosonmagyaróvári vár

Az egyetemi karnak is otthont adó műemléképület-együttes felújítását és funkcióbővítését a Szabó és Társa Kft., valamint a West Hungária Bau Kft. konzorciuma végzi el

Új életre kel Nyugat-Magyarország épített örökségének egyik fontos ele: a mosonmagyaróvári várban teljeskörű restauráció és fejlesztés zajlik le a Nemzeti Vár- és Kastélyprogram keretében.

A közel nettó egymilliárd forintos projektben megújul a felsőoktatási központnak – a Széchenyi István Egyetem Mezőgazdasági- és Élelmiszertudományi Karának otthont adó vár. Ennek során a földszinten interaktív kiállítócentrumot és a várudvaron pedig modern közösségi teret alakítanak ki.

 

A homlokzat és a tető is visszakapja régi fényét

 

varak.hu

 

A fejlesztést a mosonmagyaróvári központú Szabó és Társa Belsőépítészeti Kft. és a szintén nyugat-magyarországi érdekeltségű West Hungária Bau Kft. társulása kivitelezi – derül ki a közbeszerzési adatokból. A beruházás során a földszinti kiállítási tereket a délnyugati, északnyugati és északkeleti szárnyakban alakítják ki a 20. században felépített válaszfalak elbontásával, a délnyugati épületrészben pedig kisebb helyiségek kapnak helyet. A projekt itt mintegy 1200 négyzetméterre terjed ki.

 

varak.hu

 

Jelentős – 3425 négyzetmétert érintő – részleges homlokzatfelújítási munkára is sor kerül, illetve az összesen több mint 3 ezer négyzetméteres tetőborítás is megújul (mintegy 15 százalékát ki is fogják pótolni). A belső várudvar pedig rendezvények lebonyolítására alkalmas, részleges fedést biztosító elbontható szerkezetet kap.

Emellett többek között több más felújítási, épületgépészeti és közművesítési munkálatot is elvégeznek, illetve a beruházó további fejlesztésekre is opciós jogot tart fent.

(Szabó Ákos, magyarepitok.hu)

Nem stadion – Ebben a 60 városban indul egészségügyi fejlesztés – Erre varrjon gombot az ellenzék

Bayer Zsolt – Loppert Dániel bírósági pere a megfélemlítést szolgálta – Párhuzamban a Medgyessy-kormány idején meghurcolt fiatalember és a gyalázkodó diáklány