in ,

Még mindig megfelelési kényszerben a nemzeti média – Az Echo TV lecseréli a Keménymag vendégeit + mindenszo.hu kommentár

Az ECHO TV közleménye szerint a csatorna 2019. január 1-i Keménymag című véleményműsorában vállalhatatlan kijelentések hangzottak el Jakab Péter jobbikos országgyűlési képviselő személyével kapcsolatban

mindenszo.hu kommentár: Édes Istenem, hát még mindig itt tartunk? Valaki elböfögi magát a Jobbikban, és megijedünk a bűzös leheletétől? Mikor fog már végre teljesen össze magyar a magyarral, a hazaáruló Jakabok ellen???

Az Echo TV lecseréli a Keménymag vendégeit, kollégáink sajnálják, hogy Jakab nevével viccelődtek

 

Az ECHO TV közleménye szerint a csatorna 2019. január 1-i Keménymag című véleményműsorában vállalhatatlan kijelentések hangzottak el Jakab Péter jobbikos országgyűlési képviselő személyével kapcsolatban. Az ECHO TV Zrt. elnézést kér a politikustól és a nézőktől, és a továbbiakban eltekint a műsorban eddig szereplő vendégek meghívásától.

A műsor vendégei közül Ambrózy Áron és Vésey Kovács László a PestiSrácok.hu munkatársa. Mindketten sajnálják, hogy “a néppártosodott Jakab Péter nemrégiben előkerült érzékenységét megsértették”, az elhangzottakért elnézését kérik. Ambrózy Áron ugyanakkor szeretné jelezni, hogy a jobbikos képviselő nevének meggondolatlan kifigurázásával (Jákob Péter) “nem Jakab származásán gúnyolódott, ilyesmi csak egy jobbikosnak juthat az eszébe, civilizált embernek nem”. Ambrózy azt is jelezte, hogy “az antiszemita vádaskodásokat a legaljasabb becsületsértésnek tekinti” és emlékeztetett arra, hogy (félretéve azt, hogy vicces-e vagy sem) a műsorban szóba került politikusok nevét rendszeresen hibásan mondta, “Slayer Józseftől kezdve Gyuriferin át Bangóné Bangó Bangóig bezárólag”.

A most „Auschwitzban megölt dédapjára” hivatkozó Jakab nem volt mindig ilyen érzékeny származási témákban, hiszen Miskolcon gyakran szónokolt a “gettólakó cigányság” bűnözési hajlamáról, cigánybűnözésről. Jakab a Szegedi Csanád-ügy folyományaként ismertté vált zsidó felmenőiről pedig azt mondta a HVG-nek:

a zsidóság egyáltalán nem része az indentitásomnak, római katolikus magyar ember vagyok.

Köves Slomo szerint Jakab neonáciknak falaz

Az ominózus 2014-es HVG-interjú végén leközölték Köves Slomo, az Egységes Magyar Izraelita Hitközség vezető rabbija Jakabnak írt levelét is, amely így szól:

“Annak a pártnak a képviseletében nyilatkozik, melynek alapszervezetei büszkén hirdetik a Cion bölcsei, a Mein Kampf és Szálasi ideológiáját és műveit, mindeközben pedig az ön származását használják védőpajzsként. Vérvádakra hivatkoznak, és közben az ön ártatlanul elgázosított felmenőit használják fügefalevélként.

Köves szerint, amit Jakab és pártja követel Miskolcon – a szegények még nagyobb szegénységbe taszítását –, az nincs összhangban zsidó-keresztény tradíció szellemiségével, miközben a Jobbik folyamatosan arra hivatkozik, hogy milyen fontosak számára a keresztény hagyományok.

Jakab Pétert 2014-ben nem hatották meg Köves Slomo intelmei és durván válaszolt a levélre:

Köves Slomo hazug nézeteket képvisel. A zsidó megmondóemberek a magyar nemzet egészét teszik felelőssé a zsidó holokausztért, pedig a magyar nemzet semmivel sem tartozik a zsidóságnak

vágta oda a ma már a haláltáborban megölt dédapjával kérkedő jobbikos.

Megadja Gábor: Hibáztam

A műsor harmadik állandó vendége, Megadja Gábor így kért elnézést a rossz szóviccért:

“Hibáztam. Tudnom kellett volna hogy a viccnek es a másokon való gúnyolódásnak is van egyértelmű határa. Én ezt a határt átléptem. Bocsánatot kerek a pellengérre állított politikustól a nézőktől és mindenkitől, aki kijelentésem hatására bántva érzi magát. De a bocsánatkérés önmagában nem elég. Az embernek tanulnia kell a hibáiból. Ilyenkor mindenkinek aki hibát követ el, magába kell szállnia. Én is ezt fogom tenni. Az elkövetkező időkben tartózkodni fogok mindennemű közszerepléstől.”

Auschwitz nevét azért nem sikerült helyesen leírni

Árnyalja Jakab Péter felháborodásának őszinteségét, hogy nem tudja helyesen leírni a haláltábor nevét, ahova dédapját elhurcolták (nem elütés, ott bizony két betű is kimaradt!). Úgy tűnik, a családi tragédia fájdalma csak Echo TV-nézés közben tör rá a Jobbik hordószónokára, Magyar Gárda felvonulásokon, miskolci rasszista szónoklatok idején vagy Sneider Tamás cigányviccein heherészve kevésbé:

És búcsúzóul egy régi Barikád címlap a Jakab-dédpapa emlékét minden bizonnyal nem sértő gettózással:


Vezető kép: Echo TV

(pestisracok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Szoft-liberális hatalomátvétel az Echo Tv-ben és a Magyar Nemzetben???

Nagyon durva a helyzet az MSZP-ben! – Sokmilliós csalás vádja és kibontakozó belharc a kongresszusra készülő MSZP-ben