in

Masszív lejtőn az ellenzék – Tovább nőtt a Fidesz támogatottsága

Az Európai Néppárt egyes pártjaival folytatott vita nem ártott, hanem használt a kormánypártoknak

Az Európai Néppárt egyes pártjaival folytatott vita nem ártott, hanem használt a kormánypártoknak, így növelni tudta népszerűségét a Fidesz–KDNP pártszövetség, amely egy most vasárnap esedékes választáson 56 százalékot szerezne – derül ki a Nézőpont Intézet Magyar Nemzet számára készített személyes közvélemény-kutatásából.

 

A biztos szavazók körében – február­hoz képest – két százalékpontot javítva, 56 százalékon áll a kormánypártok támogatottsága. A népszerűség-növekedés következtében a legerősebb, arányait tekintve legnépszerűbb pártszövetség lehet Európában a Fidesz–KDNP szövetségé.

Mindez azt is jelenti, hogy egy most vasárnap esedékes európai parlamenti választáson 14 mandátumot szerezne a kormánypárti EP-lista.
Az országgyűlési választásokhoz képest kilenc százalékponttal érne el jobb eredményt májusban a Fidesz–KDNP.

Az ellenzéki pártok népszerűsége a legtöbb esetben stagnált az elmúlt hónapban: az MSZP–Párbeszéd 11, a DK hat, az LMP öt, a Momentum négy százalékon áll a biztos szavazók körében, ez megegyezik a februári eredményekkel.

Csökkenés a Jobbik esetében állt be ismét, a tavaly áprilisi országgyűlési választásokon elért listás eredményüktől ezúttal nyolc százalékponttal maradnának el, mindösszesen 12 százalékot szereznének.

Ez azt is jelenti, hogy a Jobbik három, az MSZP–Párbeszéd két mandátumot szerezne az európai parlamenti választásokon, tehát Jávor Benedek még Tóth Bertalan visszalépése esetén sem jutna be az EP-be. Mandátumhoz jutna Dobrev Klára, valamint az öt százalékon álló LMP listavezetője, Vágó Gábor is.

A Momentum, a Mi Hazánk és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt nem lépné át a mandátumszerzéshez szükséges küszöböt. A teljes népességen belül a Fidesz–KDNP 42, a Jobbik nyolc, az MSZP–Párbeszéd-szövetség hét, a DK négy, az LMP és az MKKP három, a Momentum két, a Mi Hazánk pedig egy százalékon áll.

(magyarnemzet.hu)

Bayer Zsolt: „Még a parlamentben is téma lettem..”

Nagytudású Karácsony Gergely tönkreteszi a Zuglói Filharmóniát is – Gratulálunk!