in ,

Mások is kiakadtak Gyöngyösire – Főrabbi a széderestről: a Jobbik elnökének meghívása mindennek az alja

A Jobbik-vezető találkozója „alapjaiban zaklatja fel a magyarországi valós, hívő zsidó közösséget”

 

A Jobbik-vezető találkozója „alapjaiban zaklatja fel a magyarországi valós, hívő zsidó közösséget” – véli Róna Tamás. A főrabbi szerint olyan sebek szakadnak fel ezzel, amiknek nem lenne szabad.

 

 

 

„Nem jutok szóhoz” – először így kommentálta a Mandiner megkeresésére Róna Tamás főrabbi azt a hírt, miszerint David Pressman amerikai nagykövet többek között a Jobbik – Konzervatívok elnökének, Gyöngyösi Mártonnak a társaságában ünnepelte a pészah első estéjét egy kóser vacsorával. Erről mind Gyöngyösi, mind Pressman posztolt a közösségi médiában. A vacsorán jelen voltak még a Magyarországi Zsidó Hitközség Szövetsége (Mazsihisz) képviselői, köztük Heisler András elnök is.

 

Korábban még listázott volna a Jobbik-vezér

Mint korábban beszámoltunk róla: a pészah, a zsidó húsvét alkalmából David Pressman amerikai nagykövet széderestet tartott, ahol a meghívottak közül egyedüli pártpolitikusként Gyöngyösi Márton is jelen volt. Az asztalfőnél, a diplomata mellett kapott helyet a kipában ülő, a Jobbik – Konzervatívok korábban

antiszemita és rasszista botrányokban érintett, illetve oroszbarát elnöke.

Gyöngyösi mások mellett együtt vacsorázott a Mazsihisz vezetőjével, Heisler Andrással, valamint az SZFE és más baloldali tüntetések egyik ismert szereplőjével, Nagy Ervin színművésszel. A Jobbik – Konzervatívok elnökének meghívása és kiemelt helyre ültetése azért is furcsa, mert a köpönyegforgatásban bajnok

Gyöngyösi Márton néhány éve még szélsőjobboldali, oroszbarát politikát képviselt aktívan.

Emlékezetes, hogy a most kipában tetszelgő európai parlamenti képviselő, pártelnök még országgyűlési képviselőként arról szónokolt a parlamentben, hogy „pont itt lenne az ideje annak, hogy felmérjük, hogy az itt élő, és különösen a magyar országgyűlésben és a magyar kormányban hány olyan zsidó származású ember van, aki bizonyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarország számára”.

 

Sebek szakadnak fel

Róna Tamás, a Magyarhoni Zsidó Imaegylet, a Zsima elnöke úgy véli, az, hogy a Mazsihisz elnöke és Gyöngyösi együtt vettek részt egy ilyen eseményen, „alapjaiban zaklatja fel a magyarországi valós, hívő zsidó közösséget”. A főrabbi egyenesen úgy fogalmazott:

Olyan sebek szakadnak fel ezzel, amiknek nem lenne szabad, s mély fájdalom járja át azokat, akik átélték a holokauszt tragédiáját, a családtagokat, minden magyar zsidót és olyan jó érzésű honfitársainkat, akik elítélik az antiszemitizmust.

„Éppen a széderestén, pészah, azaz a rabságból a szabadságba való eljutás ünnepén történik ez, pedig Egyiptomból kifele, nem pedig vissza kellene menni. Nem túlzás, ha azt mondom: zsidó vezetőként egy asztalhoz ülni egy olyan politikussal, aki a világégés legrosszabb napjait idézte meg és azóta még bocsánatot se kért a zsidó néptől, az bűn, mindennek az alja.”

 

 

(magyarnemzet.hu)

 

 

 

Alakul a tajvani balhé is – Több tucat kínai repülőgép hatolt be Tajvan légvédelmi zónájába

Nem fogadható el, hogy az antiszemita Gyöngyösi Márton még a közélet része – Azonnal távozzon a közéletből!