in ,

Máris egymást gyepálják: Márki-Zay szerint Gyurcsány tehet a megsemmisítő vereségről

Gyurcsány és a háború a két fő oka a baloldali szivárványkoalíció hatalmas bukásának Márki-Zay Péter szerint.

Gyurcsány és a háború a két fő oka a baloldali szivárványkoalíció hatalmas bukásának Márki-Zay Péter szerint. Hozzátette azt is, az „agymosásnak” köszönhető, hogy rengeteg szavazót vesztett a baloldal 2018-hoz képest, de ezek főleg jobboldali szavazók, akik a Jobbiktól pártoltak el. Mint mondta, a baloldali szavazók „megvoltak dekára”, őket nem tántorította el sem az ő személyes, sem „a karlendítős” videó. A politikus a Partizánnak adott interjújában egyébként folyamatosan hárította a felelősséget, szerinte „tökéletesen jó programot” írtak, és a jó stratégiát építettek fel négy év alatt.

 

Gyurcsány és a háború a két fő oka annak, hogy rengeteg szavazót és körzetet vesztve megbukott a baloldali koalíció a vasárnapi országgyűlési választásokon. A politikus a Partizánnak adott interjújában elmondta, a Jobbik elvesztette szavazóinak jelentős részét, mert célba értek a „Gyurcsány-üzenetek” a fideszes kommunikáció részéről. Ugyanakkor azt nem említi, hogy

A JOBBIK ÖNKÉNT ÁLLT ÖSSZE GYURCSÁNY FERENCCEL ÉS A BALOLDALLAL, AMI MIATT TÖBB SZÁZEZER SZAVAZÓJÁT VESZTETTE EL.

 

A Jobbik elnöke, Jakab Péter szerint egyébként éppen Márki-Zay Péter a felelős. A jobbikos politikus úgy fogalmazott:

Márki-Zay Péter megbuktatta az ellenzéket.

Márki-Zay a beszélgetés során ugyanakkor rendre hárította magáról a felelősséget. Mint mondta, baloldali szavazókat nem vesztettek el, sem az ő személye, sem a “karlendítős videó” nem tántorította el őket. Az eredményekből azonban az látszik, hogy kevesebben szavaztak idén a baloldali összefogásra, mint négy évvel ezelőtt a pártokra.

 

Arra a kérdésre, hogy nem gondolja-e, hogy az ő üzenetei nem voltak elegek ahhoz, hogy a baloldali szavazók is magukénak érezzék a kampányt, egyértelmű nemmel felelt. Szerinte az sem volt hiba a részéről, hogy azt kérte Gyurcsány Ferenctől, hogy ne kampányoljon.

A politikus szólt arról is, hogy szerinte sikerült meggyőzniük a „tudatos roma szavazókat”, erre azonban nincsenek méréseik, csak személyes, „anekdotikus” tapasztalatok alapján gondolja.

Arra a kérdésre, hogy milyen összefogás az, amiben egyik nap még vezető, másik nap pária lehet valakit, azt válaszolta, hogy “nem ez a kérdés”. A politikus nem neheztel a DK, a Jobbik és az LMP politikusaira, vezetőire sem, hogy nem álltak ki vele a nyilvánosság elé a bukás után. Mint mondja:

Én értem azt, hogy ők adott esetben konkurenst láttak bennem. 

Szerinte ugyanakkor egy „tökéletesen jó” programot írtak, és jó stratégiát építettek fel négy év alatt, és ő továbbra is úgy gondolja, hogy érdemes azért a közösségért dolgozni, amit felépítettek.

Arról azonban még nem döntött, hogy átveszi-e parlamenti mandátumát, vagy Hódmezővásárhely polgármestereként folytatja tovább.

 

(origo.hu)

 

 

Add tovább!

Orbán Viktor: mindenkinek köszönöm!- videó

Juhuuu: ők azok a baloldali képviselők, akik búcsúznak a parlamenttől