in , ,

Már megint hazugságon érték a 444.hu-t, amely szerint az Európai Néppárt meg sem hívta a Fideszt Münchenbe

Csak a szokásos Fake news

Felült a haladó ellenzéki sajtó a 444.hu Orbán Viktoron és a Fideszen kajánkodó hullámvasútjára, majd azzal a lendülettel óriásit hazudva azzal kürtölte tele a világhálót, hogy az Európai Néppárt már meg sem hívta a Fideszt a június 6. és 8. között Münchenben rendezett migrációról szóló konferenciájára és tanácskozására – írja a PestiSrácok.hu.
A haladó sajtó ezzel is azt kívánta bizonyítani, hogy az Európai Néppárt már közösséget sem vállal Orbán Viktorral és politikustársaival. Ezzel szemben a tény az, hogy a müncheni tanácskozáson a fideszes EP-frakció fele részt vesz, Szájer József, az Európai Néppárt frakcióvezető-helyettese például tegnap kérdést is feltett a konferencián előadó és felszólaló Angela Merkel német kancellárnak.
Szájer Józsefen kívül Gál Kinga, Járóka Lívia, Deutsch Tamás, Schöpflin György, Deli Andor és Hölvényi György fideszes EP-képviselők is részt vesznek a néppárt müncheni tanácskozásán. Schöpflin György ráadásul fel is szólalt a konferencián.
Az ellenzéki sajtó természetesen a helyesbítésben sem jeleskedett, a Hír TV oldalán például most is azzal a címmel szerepel a “bombasztikus” hír, hogy “Tanácskozik a néppárt, a Fideszt nem hívták meg”. Egyedül a 168 Óra frissítette a cikkét, amelyhez végül hozzáírták, nem igaz, hogy a fideszes politikusok nem vesznek részt a tanácskozáson.
Korábban a 444 nyomán azt írtuk, hogy nem vesznek részt fideszes politikusok a tanácskozáson, ez azonban nem igaz, csak nem kapnak szót. Elnézést kérünk, a cikket frissítettük

– helyesbített a 168 Óra. A hetilap legalább megtette, hogy önmagát cáfolva helyesbít.

A hazugságok mellett a csúsztatásokért sem megy szomszédba az ellenzéki sajtó. A 444.hu és a HVG ezzel kapcsolatban például azon is élcelődik cikkében, hogy miközben Orbán Viktor miniszterelnök a néppárt tavalyi máltai csúcstalálkozóján felszólalhatott és beszélhetett, idén azonban nem állhat a mikrofon elé.

Az igazság ugyanakkor az, hogy a müncheni tanácskozás nem az Európai Néppárt kétévente megrendezett csúcstalálkozója, ez egy úgynevezett Study Days, a néppárti csúcsra és a tisztújításra majd novemberben kerül sor, ahol várhatóan a magyar kormányfő is beszélni fog.

Persze tudjuk, hogy az ellenzék és sajtója annak örülne, ha a Fideszt kizárnák a néppártból, de minden jel szerint újfent hadilábon állnak a realitásokkal (is) – fogalmaz a portál.

Az osztrák kancellár szerint nem lehet annyi pénzt önteni a migránsok ellátásába, hogy az elég legyen. Ha nem erősítik meg a Frontexet és a külső határok védelmét, akkor minden hiába – erről a Néppárt kampánynyitó gyűlésén beszélt Münchenben. Felszólalt Günther Oettinger, az Európai Bizottság adóügyi biztosa is, aki tényként kezelte, hogy csökkennek a kohéziós források.

Az ECHO TV-nek nyilatkozott Szájer József, aki szerdán migrációval kapcsolatos kérdést tett fel Angela Merkelnek.

PestiSrácok.hu/ECHO TV – A nemzet hangja – Híradó

(forrás:www.echotv.hu)

Márki-Zay egy bunkó – szó nélkül távol maradt

NA VÉGRE! – Mecseteket zárnak be és több imámot is kitoloncolnak Ausztriából