in ,

Már lázadoznak az autósok – Karácsony Gergely újra bevezeti a kerékbilincset

Fürjes és Vitézy is bírálja a kerékbilincs újbóli alkalmazását a fővárosban

A Miniszterelnökség államtitkára bírálja, hogy ismét alkalmaznák a kerékbilincset a budapesti utakon a 2020-as fővárosi költségvetési javaslat szerint.

 

Fürjes Balázs, a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár szerdán, a Twitteren azt írta, hogy míg “Tarlós kivezette, Karácsony bevezeti” a kerékbilincset, mivel idén újra alkalmazhatják ezt az eszközt a fővárosban.

Ez a legrosszabb helyeken elszállítás helyett órákra rögzíti a forgalmi akadályt, a szabálytalanul parkoló autót, ezért is szűnt meg 2018-ban

– tette hozzá.

Volt erről konzultáció?

– zárul az államtitkár bejegyzése. Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója a Facebook-oldalán azt írta: a szabálytalanul várakozó autók közül a tömegközlekedést akadályozó járművek a legkárosabbak társadalmilag.

A kerékbilincselés újbóli bevezetése épp ezen, a város számára legégetőbb szabálysértési problémán semmit sem segít, hisz kerékbilincset csak olyan autóknál lehetne alkalmazni, amelyek a forgalmat nem akadályozzák – olyankor pedig a bírságolás is elegendő eszköz

– fejtette ki. Vitézy Dávid szerint a kerékbilincselés újbóli bevezetése helyett a kék lámpás, a forgalmat akadályozó autókat soron kívül elszállítani képes járművek számának növelése lenne indokolt.

A Karácsony Gergely főpolgármester által benyújtott 2020-as összevont budapesti költségvetést a február 26-i ülésén tárgyalja a Fővárosi Közgyűlés. A budapest.hu-n olvasható javaslat a közhatalmi bevételek között említi, hogy a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság által “ellátott kerékbilincselési tevékenység ismételt bevezetése éves szinten 15 millió forint összegben emeli a bevételi tervet”.

(pestisracok.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Göncz Árpád náci? Liberálisok, figyelem! Wass Albertet maga Göncz Árpád tüntette ki!

Óriási botrány a 18. kerületben! Jogtalan fizetést vesz fel a XVIII. kerületi polgármester – Videó