in ,

MÁR CSICSKUL – Megvonták Márki-Zay 100 milliós jogkörét

Elindult a csicskulás útján

A büdzsé minden érintett soráról név szerint szavazva ismét elfogadta a hódmezővásárhelyi közgyűlés az önkormányzat költségvetésének módosítását csütörtöki rendkívüli ülésén a hódmezővásárhelyi közgyűlés. Emellett megvonták a polgármester azon jogkörét, hogy 100 millió forint összeghatárig előirányzat-módosítást és -átcsoportosítást hajtson végre az önkormányzat büdzséjében.

A rendelet módosítását – amely 900 millió forintot csoportosít át a költségvetésen belül annak érdekében, hogy megkezdődhessen az elhanyagolt hódmezővásárhelyi belterületi utak felújítása – a testület április 26-án egyszer már elfogadta. Márki-Zay Péter független polgármester azonban módosításokkal ismételten beterjesztette a javaslatot. A város vezetője a költségvetésen belüli átcsoportosításoknak a tervezetthez képest jelentős módosítását javasolta, úgy, hogy a többi közt ne csökkenjenek a városüzemeltetésre és kulturális célokra szánt források.

Hegedűs Zoltán, a Fidesz-frakció vezetője kifogásolta, hogy a képviselők csupán néhány órával a közgyűlés előtt kapták meg a polgármesteri javaslatot, amelyhez nem csatolták a könyvvizsgálói véleményt sem. A pénzügyi bizottság a többi bizottsággal együttes ülésén nem tárgyalta a polgármester által készített tervezetet, így azt nem lehetett volna beterjeszteni. A képviselők ezért végül ezt a javaslatot nem tárgyalták.

A vita során Kis Andrea (MSZP) alpolgármester azt mondta, az út- és járdafelújítás céljaival a városvezetés maximálisan egyetért, legfeljebb a megvalósítás ütemezésében van vita. A költségvetés módosítását a közgyűlés többségét alkotó Fidesz-frakció tagjai támogatták, az MSZP és a Jobbik jelenlévő képviselői, valamint a polgármester nemmel szavazott.

A közgyűlés az április 26-ai ülés után ismét döntött a költségvetés végrehajtásáról szóló rendeletet módosításáról is, és megvonta a polgármester azon jogkörét, hogy 100 millió forint összeghatárig előirányzat-módosítást és -átcsoportosítást hajtson végre az önkormányzat büdzséjében.

MTI/Fotó: MTI

 

(forrás:pestisracok.hu)

HÜLYE ELLENZÉK – Szánthó Miklós: Hadházy saját pártjával szúr ki azzal, hogy nem teszi le az esküt

Bayer Zsolt a Kossuth téri csürhéről – A lukácsista értelmiség rábólint