in ,

Már csicskul a lengyel libernyák! Eltűnhet a süllyesztőben Kamu Geri barátja, a lengyel baloldal reménysége

Több szavazója is kritizálja a vesztes baloldali elnökjelöltet, a lengyel Rafal Trzaskowskit, amiért saját ideológiája mellett sem áll ki.

Több szavazója is kritizálja a vesztes baloldali elnökjelöltet, a lengyel Rafal Trzaskowskit, amiért saját ideológiája mellett sem áll ki. A politikus több ízben elkerülte az állásfoglalást kényes kérdésekben, ami miatt úgy tűnik hirtelen jött népszerűsége rövid életű lesz. Varsó baloldali polgármestere, Rafal Trzaskowski hirtelen szerzett népszerűsége gyorsan váltott mélyrepülésbe. Olykor ugyanis már saját szavazói is kritizálják a politikust. A Sieci hetilap cikkében arra hívja fel a figyelmet, hogy a baloldali szavazók fokozatosan ábrándulnak ki az egykor a baloldal reménységének tartott Trzaskowskiból, amiért
„nem tudja, hogy hogyan reagáljon kényes kérdésekre és ilyenkor egyszerűen eltűnik”.
Ugyanez a vád merült fel a varsói LMBT-tüntetéseken, ugyanis a polgármester azokon már nem vonult fel szívesen az ideológia követőivel, holott kampányidőszakban Varsót a tolerancia városaként emlegette, és büszkén vállalta a közösködést a hasonló felvonulásokon.
A cikk szerint Trzaskowski egyszerűen nem tudja kezelni politikai karrierjét, illetve hogy miként helyezkedjen a választási bukása után.
Eredetileg az ellenzéki Polgári Koalíciónak is nagy tervei voltak a polgármesterrel, sokak benne látták az ellenzéki összefogás új arcát, de bukása után már nem akarják megosztani vele az ellenzéki pozíciókat, és nem igazán közösködnek vele
– olvasható a V4NA Hírügynökség cikkében.
(magyarnemzet.hu)
Oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Ez mennyire jogállami? Miért is kéne átadni a hatalmat a fehérorosz ellenzéknek? Mert az EU meg az USA külügy azt mondta?

Egy kötelező olvasmány: az Index és a Márki-Zay-stratégia