in ,

Maki-Zay egy gyáva alak: megijedt és nyíltan kiállt Gyurcsányné mellett

A baloldalon mindenki behódol Gyurcsány Ferencnek, ezúttal Márki-Zay Péter próbált bizonyítani

A baloldalon mindenki behódol Gyurcsány Ferencnek, ezúttal Márki-Zay Péter próbált bizonyítani: hétfői posztjában amiatt magyarázkodott, mert korábban egy egészen icipicit kritizálni merte Gyurcsánynét. Hódmezővásárhely baloldali polgármestere dörgölőzve roppant intelligensnek nevezte főnöke feleséget, és nyíltan támogatásáról biztosította. A bukott kormányfő kis túlzással élet-halál ura a baloldalon.

 

 

Bár Gyurcsány Ferenc a legerősebb ellenzéki párt elnöke, sok és nagyon lelkes követője, támogatója van, de ha ő vagy a felesége lenne az ellenzéki kormányfőjelölt, akkor garantált lenne Orbán további miniszterelnöksége és kétharmados parlamenti többsége” – a Magyar Narancs online-nak adott tavaly szeptemberi interjújában Márki-Zay Péter még bőszen kritizálta Gyurcsánynét. Hízelegve ugyanakkor hozzátette, “simán lehet”, hogy a politikusfeleség nyeri meg az előválasztást, hiszen ő az egyik legnagyobb támogatottsággal bíró jelölt.

Keménykedett, aztán megijedt

Azóta eltelt több mint fél év, és ezalatt az idő alatt Gyurcsány Ferenc annyira megerősödött, hogy kis túlzással élet-halál ura lett a baloldalon:

  • egykori politikai riválisai, a Momentum, az LMP és a Jobbik szégyenkezve, múltjukat megcsúfolva kéredzkedtek fel az általa életre hívott, és irányított közös listára;
  • olyan szinten uralta szövetségeseit, hogy gyakorlatilag senki nem meri kritizálni;
  • ha valaki mégis – mégoly gyáván és óvatosan – egy kicsit bírálni meri, mint Fekete-Győr András Momentum-elnök tette azt a napokban, hogy saját vélt szavazóinak hízelegjen, akkor az illetőt azonnal nevetség tárgyává teszi.

Érezve Gyurcsány erejét, Hódmezővásárhely baloldali polgármestere gyorsan megadta magát. Pár napja még a korábbinál lényegesebben óvatosabban bírálta Gyurcsánynét, de látva a reakciókat, pillanatok alatt visszatáncolt nyilatkozatából.

Hétfőn ugyanis teljesen váratlanul közzétett egy bejegyzést, amiben nyíltan kiállt a politikusfeleség mellett. “Dobrev Klárát sosem bíráltam” – hazudott nem kicsit a baloldali városvezető, aki nagy közönség előtt hunyászkodott meg a Gyurcsány-klán előtt. Márki-Zay bocsánatkérő írásában egyébként szokatlanul kedves stílusban “vitathatatlanul roppant intelligensnek” nevezte korábban bírált politikustársát. Arról nem is beszélve, hogy MEGALÁZKODVA HŰSÉGESKÜT TETT GYURCSÁNYNÉNEK: AMENNYIBEN Ő LESZ A KÖZÖS JELÖLT, TELJES ERŐBEDOBÁSSAL, ÖNZETLENÜL FOG KAMPÁNYOLNI NEKI.

 

Gyurcsány dönt

A megfélemlített polgármester egyébként rossz helyen kopogtat. Gyurcsány Ferenc ugyanis az elmúlt hetekben belátta, túl átlátszó lenne, ha felesége lenne a közös jelölt. Éppen ezért jött a képbe Karácsony Gergely, aki a hosszú évek során rengetegszer bizonyította lojalitását, a Gyurcsány-kormány tanácsadója volt, és közismerten akaratnélküli ember.

 

A közös kormányfőjelölt személyét illetően a DK elnöke fogja kimondani a végső szót, és jelenleg nagyon úgy fest, hogy egykori beosztottja, a jelenlegi főpolgármester lesz a befutó.

Márki-Zay Péter január végén jelentette be, hogy megméretteti magát a baloldali előválasztáson. Több nyilatkozatából is az olvasható ki, maga sem gondolja komolyan indulását. Így várhatóan a szobadísz szerepköre vár a versengésben a baloldali politikusra.

 

(Bordács Bálint, origo.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Bréking! A Fidesz ma kilép az Európai Néppárt frakciójából

Agyhalál – Gyurcsány csicskája – És akkor Maki-Zay hirtelen meggondolta magát: “Dobrev Klárát sosem bíráltam!”