in ,

Maki épp most veri szét az ellenzéki összefogást – Márki-Zay szerint aki az ő lecseréléséről beszél, az a Fidesz beépített árulója

Sok ember van, aki az ellenzékben a Fidesz győzelméért dolgozik – állítja a baloldali összefogás közös miniszterelnök-jelöltje.

Egységben Magyarországért – ez lesz a neve a hatpárti ellenzéknek az áprilisi országgyűlési választáson. Erről Márki-Zay Péter baloldali miniszterelnök-jelölt beszélt az ATV Egyenes beszéd című műsorában pénteken.

Márki-Zay Péter fenntartja állítását, amely szerint Novák Katalin még Áder Jánosnál is alkalmatlanabb lesz államfőnek és úgy véli, hogy köztársasági elnököt csak az országgyűlési választás után és közvetlenül kellene megválasztani.

Az ellenzéki pártok nem egyeztettek egymással a közös elnökjelölt személyéről.

Márki-Zay Péter fenntartotta a Jobbiknak címzett bírálatát, hogy a pártok állami támogatásuknak csak töredékét fordítják a 2022-es kampányra és szerinte „aki az ő lecseréléséről beszél, az a Fidesz beépített árulója és szeretné a nem aktív árulókat visszatartani attól, hogy aktivizálódjanak”.

Márki-Zay szerint az ellenzék „elsüllyesztette Orbán Viktor kishajóit a migránsozástól a cigány- és melegellenességig”.

Az ellenzék Egységben Magyarországért néven indul

Ezzel azt szeretné érzékeltetni, hogy a baloldali pártok mostani szövetsége „több mint összefogás”. Ennek ellenére úgy véli, hogy „sok ember van, aki az ellenzékben a Fidesz győzelméért dolgozik, de tudniuk kell: a legnagyobb nyíltsággal fogok erről beszélni, ha elsüllyesztik az ellenzék hajóját. Nincs olyan ember, aki ezt elviheti szárazon”. Márki-Zay Péter szerint Orbán Viktort tartja hatalmon az is, aki akadályozza az általa vezetett hetedik ellenzéki frakció megalakulását.

 

 

(mandiner.hu)

 

 

Add tovább!

Nagyon aggódunk a német jogállamiságért – Az orosz külügy tiltakozott az RT német adásának elhallgattatása miatt

Ezek tényleg nem bírnak leállni: karácsonykor is gyalázkodik a DK – Videó