in , , ,

„Magyarország tüske a köröm alatt” – megnyitotta a politikai évadot Orbán Viktor Esztergomban

„Magyarországot térdre akarják kényszeríteni ellenfelei, akik elvennék hazánk szuverenitását” – hangsúlyozta a miniszterelnök.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, kezdetét vette a kormánypártok kihelyezett frakcióülése Esztergomban, ahol Orbán Viktor miniszterelnök megtartotta nyitóbeszédét.

A Magyar Nemzet értesülése szerint a kormányfő kijelentette, hogy az idei év arról fog szólni, hogy „Magyarországot térdre akarják kényszeríteni ellenfelei, akik elvennék hazánk szuverenitását”.

Majd azzal folytatta, hogy megnevezte a következő év tétjét-

 

 „MAGYARORSZÁG ELLENFELEI A HÁBORÚ OKOZTA VÁLSÁGOT AKARJÁK FELHASZNÁLNI ARRA, HOGY VISSZALÖKJÉK HAZÁNKAT A GYURCSÁNY-KORSZAKBA, AMIKOR A MAGYAROK SORSÁRÓL KÜLFÖLDÖN DÖNTÖTTEK”

– húzta alá Orbán Viktor.

A miniszterelnök beszédében felhívta arra a figyelmet, hogy „az idei évnek hatalmas tétje van, ugyanis a Soros-birodalom, megerősítve a kormányzó amerikai demokratákkal, Góliátként indít támadást az európai országok többségében a jobboldali média és sokszor pénz nélkül politizáló lelkes nemzeti pártok ellen”.

„Látható, ahol ennek tétje van, Amerikában, Trumpot egyenesen börtönbe akarják küldeni, nehogy veszélyeztesse Soros és a demokraták hatalmát” – tette hozzá.

„A globalistáknak az Európai Bizottság és az amerikai elnök kell, az oda vezető úton pedig Magyarország a tüske a köröm alatt”

– értékelte hazánk helyzetét, majd hozzáfűzte, ennek az az oka, hogy „Európában ma Magyarország a legszabadabb ország”.

El akarnak bennünket hallgattatni

„Van kerítés a határon, nincs bevándorlás, van helyette családpolitika. Nincs genderideológia az iskolákban, nem szállítunk fegyvert Ukrajnába, nem akarunk belekeveredni a háborúba” – sorolta.

„Mi, magyarok, ma befolyásmentesen, szabadon dönthetünk a sorsunkról. Ezért akarnak bennünket elhallgattatni, sőt 

ebben az évben megpróbálnak minket megtörni. Ezt azonban mi nem fogjuk hagyni” 

– összegezte az ország előtt álló helyzetet.

Megnevezte Magyarország ellenfeleit is

A kormányfő ezután rátért arra, hogy kik Magyarország ellenfelei, kiktől kell megvédeni a magyar szuverenitást. Értékelése szerint ők

a Soros-birodalom, a brüsszeli bürokrácia és a szövetségeseik.

Ők azok, akik meg fogják támadni gazdasági szuverenitásunkat, fel akarják számolni a kulturális szuverenitásunkat, és el akarják venni a politikai szuverenitásunkat” – hangzott el.

„Ki akarják csavarni a kezünkből azokat a szabályozó eszközöket, melyekkel a családokat védjük. És ha mindez nem lenne elég, be akarják engedni a magyar piacra a GMO-tartalmú, dömpingáras gabonát, és azt is meg akarják mondani nekünk, hogy honnan vásárolhatunk energiahordozókat és mennyiért” – sorolta Orbán.

Ezután hozzátette, hogy „kulturális szuverenitásunkat akarják felszámolni akkor, amikor erőszakkal akarnak betelepíteni Magyarországra bevándorlókat, sőt 

létrehoznák nálunk Európa legnagyobb migránsgettóit. 

(…) Ránk akarják kényszeríteni genderideológiájukat, és még azt is ők akarják nekünk megmondani, hogyan működjenek és mit taníthatnak az egyetemeinken, akár a magyar diákokat is kizárva a közös európai ösztöndíjprogramokból céljaik elérése érdekében”.

Jogsértéssel tartják vissza az uniós pénzeket

A miniszterelnök szólt arról is, hogy „politikai szuverenitásunkat akarják elvenni akkor, amikor 

nyilvánvaló jogsértéssel tartják vissza a Magyarországnak járó forrásokat, miközben arra kényszerítenek bennünket, hogy fizessünk Ukrajnának,

 ráadásul vita nélkül vennék fel Ukrajnát az unióba, holott semmilyen, más tagállamokkal szemben támasztott követelménynek nem felel meg”.

A felsorolást végül azzal zárta, hogy „külföldről küldött pénzekkel gátlástalanul befolyásolják a magyar közéletet. Itt persze nem számít a pénz, a diákoknak és pedagógusoknak, kórházaknak járó forrásokat nem adják oda, de a dollárbaloldalt, dollármédiát és »dollárcivileket« kifizetik”.

Fel kell venni a kesztyűt, meg kell őrizni a szuverenitást

A kormányfő beszédében nyomatékosította, hogy a kesztyűt fel kell venni minden egyes témában, nem szabad engedni Magyarország döntési szabadságából. Persze ehhez szükség van arra, hogy

 a magyar családok mellettük álljanak.

„A magyar szabadságért folytatott küzdelem nemcsak Brüsszelben vagy Amerikában fog eldőlni, hanem itt, Magyarországon, a mi településeinken. (…)  Vagy ott vannak az álcivilek és a magukat függetlennek mondó helyi médiumok, melyek a semmiből jöttek, és céljuk a feszültségkeltés és riogatás a nemzeti érzelmű önkormányzatok ellen. Ezeket mind Brüsszelből vagy a Soros-hálózaton keresztül finanszírozzák, helyőrségeket létrehozva ott, ahol a nemzeti erők vannak hatalmon” – hangoztatta.

Orbán Viktor azzal zárta beszédét, hogy a 2024-es európai parlamenti és önkormányzati választás tétje egy és ugyanaz:

MAGYARORSZÁG SZUVERENITÁSÁNAK MEGŐRZÉSE.

„A közös értékek alapján állva 2024-et itthon és Európában is meg kell nyerni, nem magunkért, hanem az országért” – idézte a kormányfőt a Magyar Nemzet.

 

 

 

(Mandi)

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Hoppá! Zelenszkij üzent Donald Trumpnak

Így megy a casting a baloldalon – Csak a legjobbakat választják ki!