in , ,

Magyarország és Lengyelország ellen uszít – Ismét hazánkat támadja a trottyos

Magyarország és Lengyelország ellen uszít

Magyarország és Lengyelország ellen uszít Soros György a Project Syndicate oldalán megjelent véleménycikkében. A tőzsdespekuláns úgy fogalmazott, hogy Magyarország és Lengyelország „ellen fel kell lépni”, mivel szerinte mindkét állam „hallatlan” módon megsérti a jogállamiságot. Soros arról értekezett, hogy az Európai Unió nem engedhet a két ország „zsarolásának” az EU hétéves költségvetése és a 750 milliárd eurós segélycsomag vitája kapcsán. Legújabb offenzívájában a milliárdos gondosan felépített kleptokráciának nevezte a nemzeti kabinetet, amely szerint „alkotmányos trükkökkel (…) kilopta az ország szemét”.

A tőzsdeguru a magánalapítványok létrehozása mellett a lélegeztetőgép-beszerzést is korrupciónak nevezte, egyúttal a baloldal kétharmados győzelmét nevezte kívánatosnak a 2022-es választáson. Továbbá Soros Soros a jogállami mechanizmus meglétéről már mint tényként beszélt, s az ő értelmezésében, ha nem fogadják el az EU új költségvetési tervezetét, akkor az év végén lejáró büdzsé azzal kiegészítve él tovább, hogy hazánk és a lengyelek nem juthatnak támogatáshoz.

Mint ismert, Soros György erős befolyást gyakorol Brüsszelre, ő maga rendszeresen egyeztet az EU-s intézmények liberális vezetőivel, köztük Frans Timmermanssal, az Európai Bizottság jelenlegi alelnökével, s számos NGO-ja is folyamatosan kilincsel a brüsszeli hivatalnokoknál.

(magyarnemzet.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal!

Pilhál: minden egyes stadion megérte az árát!

Köszönjük, főpolgármester úr! Továbbra is óriási dugók vannak a belvárosban Karácsony kerékpársávja miatt – Videó