in , ,

Magyarellenesség! Eltávolították a magyar és a székely zászlót a gyergyóremetei polgármesteri hivatalról – A Helsinki bizottság és a TASZ hallgat

Gyertyagyújtás mellett távolították el a magyar és a székely zászlót Gyergyóremetén

Gyertyagyújtás mellett távolították el a magyar és a székely zászlót Gyergyóremetén – számol be róla az itthon.ma. A jogerős ítélet még 2020. október 1-jén született, a zászlókat január 10-én, vasárnap délben vonták be.

Mint a portál írja, a gyergyóremetei polgármesteri hivatalt arra kötelezte a román igazságszolgáltatás, hogy távolítsa el a községháza előtt felvont magyar, székely és községi zászlót.

 

 

A jogerős ítélet még 2020. október 1-jén született, a zászlókat 2021. január 10-én, vasárnap vonják be. Érzékeltetve az igazságtalanságot, megalázottságot és gyászt, a település Facebook-fiókján meghívót tettek közzé, amelynek alapján a déli órában, a lakosság részvételével és gyertyagyújtás mellett vonták be a zászlókat.

 

 

Az alábbi képen látható a meghívó:

 

 

 

A portál beszámolója szerint a falu gyakorlatilag színmagyar, a román adminisztráció miatt élnek ott románok, nagyon csekély számban. Dan Tanasă, aki jelenleg az AUR nevű magyarellenes párt színeiben politizál, korábban elérte, hogy a polgármestert megbüntessék, mert az önkormányzat csak magyar nyelven adta ki a község lapját – számolnak be a hírekről.

Forrás: itthon.ma; Kiemelt kép: itthon.ma

 

(pestisracok.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

      A cseheknél is sok a hülye – Koronavírus – Ezrek tüntettek a korlátozások ellen Prágában

      Vajon miért hasonlítanak ezek ennyire egymásra?