in ,

Magyar zászló ügy – Rendkívüli nyílt levél a főpolgármesternek Szilágyi Ákostól

Tisztelt Főpolgármester Úr!

Legutóbb épp azzal próbálták ellehetetleníteni nemzeti lobogónk megjelenését Budapest utcáin, hogy a meghirdetett rendezvényünkre akarták rászervezni Fischer Iván és a Budapesti Fesztiválzenekar programját. Ez a próbálkozásuk nem járt sikerrel.

Ezt követően felkértem hivatalosan és nyílt levél formájában is a Nemzet zászlója az Andrássy úton rendezvény megnyitására 2020 augusztusában. Válaszra sem méltatta rendezvényünket. Olyan csend áradt ki a városházáról, mint annak az augusztus 20-i, Lánchídon megesett incidensnek az alkalmával, amikor fiatalok a Dunába dobták a nemzeti lobogónkat. Kíváncsi vagyok, ha egy szivárványos zászlót dobtak volna a Dunába a rakoncátlan ifjak, akkor is ilyen végtelen csend övezte volna-e cselekedetüket!? Esetleg gyűlölet-bűncselekményt elkövetőkről olvashattunk volna másnap a New York Times címoldalán?

Ön elmulasztotta rendeletben foglalt kötelezettségeinek teljesítését, fellobogózni vezetett városát az egyik legnagyobb nemzeti ünnepünkön. Mikor kérdőre vonták, egy cinikus válaszban közölte velünk, hogy márpedig a hidak fel voltak lobogózva. Lassan mondom, hogy Ön is megértse: a hidak még nem a teljes főváros! Felhívással fordulok tehát a szeretett városom polgáraihoz, hogy fotókkal igazolják kiemelt közterületeink elmaradt fellobogózását.

 

 

 

Bármennyire is kínos, emlékeztetni szeretném, hogy Ön Magyarország fővárosának főpolgármestere. A magyarok fővárosának. Ha nem tudja elfogadni ezt a tényt, nem kellett volna annyira vágyni e posztra. Nekünk kötelességünk Önt figyelmeztetni időről-időre.

Van úgy, hogy bizonyos zászlók hiánya elementáris erővel hat a főpolgármester úr lelkére és azonnal ki kell tennie azokat a bizonyos más zászlókat.

Ön tehát pontosan át tudja érezni egy zászló hiánya okán keletkezett feszítő lelki fájdalmat. Ugyanakkor a nemzeti lobogók hiánya nem okoz az Ön számára semmi hasonló kielégítetlenséget. Képzelje, nálunk ez éppen fordítva van.

Szükséges figyelmeztetnünk a kettős mérce használatának mellőzésére. Sokunkban felmerül a kérdés, nem estünk-e máris a mulasztásos gyűlölet-bűncselekmény csapdájába? Mint a zászlónap ötletgazdája, különösen érzem a már említett feszítő lelki fájdalmat a hiányzó zászlók okán.

Ezért volt kiemelten felemelő élmény, hogy Kövér László március 16-án a magyar Országgyűlésben megemlékezett a magyar zászló és címer napjára. A városházán senki nem említette meg ezt az ünnepet. Mintha csak egy Magyarországtól független városállammal lenne dolgunk.

Indokoltnak látjuk mindezért, hogy a fentiek alapján a rendőrség hivatali visszaélés miatt büntetőeljárást indítson a fellobogózási kötelezettség megszegése miatt a felelős(ök) ellen és emiatt a Fővárosi Kormányhivatal törvényességi vizsgálatot kezdeményezzen a Fővárosi Önkormányzattal szemben, marasztalja el a főpolgármestert a jogsértés miatt, alkalmazzon szükség esetén törvényességi felügyeleti bírságot és kezdeményezzen fegyelmi eljárást a közösségellenes és provokatív intézkedésért felelős főpolgármesterrel szemben.

Szilágyi Ákos

A Nemzet zászlója az Andrássy úton rendezvény szervező-ötletgazdája
A Lovas István Társaság alapító tagja
https://1848.magyartrikolor.com
https://magyartrikolor.com
2021.március 17.

Oszd meg a barátaiddal is!

Menczer Tamás darabokra szedte a Momentum programját – Íme

Kínai vakcinabotrány – Szaniszló Sándor (DK) máris kitüntetést kapott a kerületi lakosoktól – Mutatjuk mit kapott