in ,

MAGYAR KEZDEMÉNYEZÉS – Magyarország az elsők között szorgalmazta az európai haderő fejlesztését

Jó lenne valami értelmes haderő

Magyarország az elsők között szorgalmazta az európai haderő fejlesztését

 

Magyarország az elsők között szorgalmazta az európai haderő fejlesztését, megerősítését, és Németország ebben fontos szerepet játszhat – mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

Az államtitkár Orbán Viktor miniszterelnök és Angela Merkel német kancellár berlini találkozója után elmondta, az egyeztetés baráti, őszinte hangvételű volt, és eredményes is a gazdasági együttműködés fokozása szempontjából.

Az együttműködés két területen léphet szintet: az innováció és a védelempolitika terén. Ugyanakkor továbbra sem értenek egyet a migráció kérdésében – mondta.

„Magyarország szeretne fellépni az illegális bevándorlás ellen, és nem gondolja azt, hogy a bevándorlás lehetőség Európa számára – akár gazdasági értelemben -, ezzel szemben Németországban tartja magát ahhoz az állásponthoz, hogy gazdasági értelemben a bevándorlás lehetőség, mert például a munkaerőhiányt tudja orvosolni” – fejtette ki Dömötör Csaba.

Megfogalmazása szerint kibontakozóban van egy „súlyos jogi vita” azzal kapcsolatban, hogy melyik országba kell visszaküldeni az illegális bevándorlókat. Magyarországnak az az álláspontja, hogy Görögországba, de a legnagyobb segítség az lenne, ha a szülőföldjükön boldogulnának a migránsok – hangoztatta az államtitkár.

(MTI)

 

(forrás:www.kormany.hu)

NEM STADION – Ezerháromszáz vasúti kocsit rendelt Egyiptom Magyarországtól

MAGYAR SIKEREK! – Kajak-kenu Európa-bajnokság: Nyolc magyar érem a nyitónapon