in ,

MAGYAR ÉREM! – Világbajnoki bronzérmes a magyar férfi kardcsapat

A Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összeállítású válogatott Georgia legjobbjait győzte le

Bronzérmet nyert a Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összeállítású kardcsapat a kínai vívó-világbajnokságon, Vuhsziban.

szilágyi áronSzilágyi Áron saját párharcában sokáig nem találta a ritmust, végül azonban sikerült megőriznie a magyar csapat magabiztos előnyét. Fotó: hunfencing.huA magyarok kedden a 16 között 45-34-re verték a japánokat, majd a verseny szerdai folytatását is jól kezdték, 45-43-ra nyertek a németek ellen. Az elődöntőben viszont 45-42-re kikaptak az olaszoktól, akiket bő egy hónapja legyőztek az újvidéki Európa-bajnokság döntőjében.

A harmadik helyet a magyar csapat magabiztos vívással harcolta ki: 45-36-ra bizonyult jobbnak Georgia válogatottjánál. Az első hat asszóban fokozatosan növelte előnyét a Szilágyi, Szatmári, Gémesi hármas, így az utolsó kör előtt 30-16 volt az állás. Ezután Gémesi egy tussal kikapott, Szatmári döntetlent hozott össze, végül Szilágyi és Sandro Bazadze 40-27-ről kezdte meg a párharcát. Könnyűnek tűnt a befejezés, de nem lett az: a kétszeres olimpiai bajnok magyar kardozó sokáig nem találta a ritmust, Bazadze megérezte a lehetőséget és már 8-2-re is vezetett. Végül azonban Szilágyi eljutott 45-ig, és még maradt kilenc találat az előnyből. Decsi Tamás a bronzmérkőzésen nem vívott.

A kardválogatott a magyar küldöttség első érmét szerezte a múlt csütörtökön kezdődött és péntekig tartó világbajnokságon.

Vívó-világbajnokság
Férfi kard csapatverseny:
A 3. helyért:
Magyarország-Georgia 45-36

Korábban:

Negyeddöntő:
Magyarország-Németország 45-43
Olaszország-Oroszország 45-31
Koreai Köztársaság-Franciaország 45-38
Georgia-Irán 45-37

Elődöntő:
Olaszország-Magyarország 45-42
Koreai Köztársaság-Georgia 45-34

Keddi eredmény, a 16 között:
Magyarország-Japán 45-34

(forrás:magyarhirlap.hu)

NA UGYE! – Egy egész kontinens mondott nemet az ENSZ migrációs csomagjára

(videó)Szétverték Trump csillagát a liberális tolerancia jegyében – A hollywoodi Hírességek Sétányán egy libsi garázdálkodott