in ,

Magyar: Az elvek nem számítanak – Avagy hogy lett Magyar György Jobbik utálóból, Jobbik simogatóvá

A Jobbik kegyeit keresik, akik korábban fasisztáztak

Magyar: Az elvek nem számítanak

 

Mindegy, hogy „kicsit náci vagy nagyon náci”, a Jobbikkal a hatalom megszerzése érdekében együtt kell működni – adta ki az ukázt Magyar György a napokban. Az ügyvéd korábban Vona Gábor pártjának betiltását is megfontolandónak tartotta. De nem ő az egyetlen balliberális megmondóember, aki kész lenne taktikai szövetséget kötni az eddig nácinak, fasisztának bélyegzett párttal.

 

Egyfajta paktum megkötését szorgalmazza a balliberális pártok és a Jobbik között Magyar György. Az ügyvéd a minap az Echo TV Napi Ak­tuális című műsorának vendégeként beszélt arról, hogy a Fidesz–KDNP legyőzése érdekében minden elvet és ideológiát háttérbe kell szorítani. Szerinte a hatalom megragadásának elsődleges feltétele az, hogy a kormánypártok jelöltjeivel szemben csak egy kihívót szabad állítani választókörzetenként, ami viszont a Jobbik nélkül elképzelhetetlen.

Félre kell tenni azt, hogy a Jobbik – mint fogalmazott: „kicsit náci vagy nagyon náci”– vallja Magyar, aki ezt az opportunista hozzáállást tartja a siker titkának, s azt is elmondta: célja, hogy a győzelem után néhány jogszabály megváltoztatásával „visszaállítsuk a demokráciát”, aztán feloszlathatja magát az Országgyűlés, az új választáson pedig győzzön „ne a Jobbik, hanem a legjobb”.

Magyar György okfejtése sokakat meglephetett, hiszen néhány éve még a Jobbik karanténba zárása mellett foglalt állást, sőt egy televíziós műsorban egyetértett a Vona Gáborról most éppen könyvet író Havas Henrikkel abban, hogy a pártot be kéne tiltani. A „sztárügyvéd”, fenntartva korábbi kijelentéseit, a mostaniakat a szükségszerűséggel magyarázta.

Hasonlóan egyébként Heller Ágneshez, aki nemrégiben a Mandinernek adott interjúban azzal példálózott, hogy „az Amerikai Egyesült Államok és Churchill is együttműködött Sztálinnal, mert volt valaki, akit le kellett győzni”. A kommunista Lukács György egykori tanítványa szerint csak a Jobbikkal közösen lehet megbuktatni a kormányt, s ezért aztán a jobbikos politikusok korábbi antiszemita megnyilvánulásai felett szemet kell hunyni.

Fotó: MTI/Soós Lajos

Vona Gáborék valódi arcát akarja megmutatni a szocialista Ujhelyi István radikális mozgalma

Figyelemre méltó, hogy egy stratégiai szövetséget Vona Gáborékkal egyre több balliberális megmondóember és politikus tart elfogadhatónak vagy legalábbis megfontolandónak. Attól válik ez igazán groteszkké, hogy sok esetben ugyanazok keresik ma az együttműködést a Jobbikkal, akik az elmúlt évtizedekben ha bárhol, valamilyen helyi ügy mentén együtt szavazott a Fidesz a MIÉP-pel, majd később a Jobbikkal, nem haboztak máris felhívni az ország, sőt a világ közvéleményének figyelmét a fokozódó fasisztaveszélyre.

Hozzá kell tenni mindehhez, hogy szép számmal akadnak ellenzői is az elvtelen kompromisszumoknak. A 168 Óra tegnap arról számolt be, hogy emlékeztető közösségi kampányt indít Ujhelyi István szocialista EP-képviselő új mozgalma, a Radikális Európai Demokraták. Céljuk a Jobbik valódi arcának a megmutatása. Szerintük vörös vonalat kell húzni a baloldal és a Jobbik közé.

Néhány napja a Mandinernek adott interjúban Lendvai Ildikó, az MSZP volt elnöke még egyértelműbben fogalmazott.

Azt mondta: a szocialisták erkölcsi és politikai öngyilkosságot követnének el, ha a kormányváltás reményé-ben összeállnának Vonáékkal.

(Nagy Áron, magyaridok.hu)

Növelni kell a kkv-k szerepét Kína és Közép-Kelet-Európa együttműködésében – Eközben a libsik Tibet miatt sivalkodnak

Hadházy hülyén áll a 4 méter magas konzultációs dokumentum halom előtt, és közben hazudik