in , ,

Macront rendkívül utálja saját népe: kifütyülték – Videó

Franciaország ünnepel

Párizsban vasárnap ünneplik a francia forradalom (1789. Július 14.) kitörésének 230. évfordulóját. Július 14-ét minden évben nagyszabású parádéval ünneplik a gallok, sőt, idén még a német kancellár, Angela Merkel is ellátogatott a francia fővárosba.

 

 

Merkel és Emmanuel Macron francia elnök kapcsolata persze korántsem felhőtlen: Macron a közelmúltban például megvétózta, hogy a kancellár által preferált néppárti csúcsjelölt, Manfred Weber legyen az Európai Bizottság (EB) új elnöke. Az Európai Tanács (ET) Weber helyett végül Ursula von der Leyen német védelmi minisztert jelölte a posztra, akiről a jövő héten szavaz majd az Európai Parlament (EP).

Emmanuel Macron feje azonban jobban főhet a francia belpolitika miatt. Regnálása alatt az ország gazdasága folyamatosan romlik, a közbiztonság soha nem látott szintre süllyedt, ráadásul az ún. sárgamellényesek hétről hétre tüntetnek az elnök nemzetellenes politikája ellen.

Macront most vasárnap sem kímélték a demonstrálók, kifütyülték, kisípolták a francia államfőt, aki épp az Avenue des Champs-Élysées-n haladt egy nyitott katonai terepjáróval. A hatóságok, hogy “enyhítsenek” az indulatokon, hol békésen, hol erőszakosan kiemelték, elvezették a tömegből az “elégedetlenkedőket”.

 

(Nagy Gábor, 888.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Üzenet az ellenzéki sajtónak – Mindig telt ház van a Nemzetiben – Alföldi idejében pedig csak lézengtek az emberek

Elemző: Példa nélküli és infantilis az ellenzék viselkedése