in , ,

MACRON, A HÜLYE – Botrányt botrányra halmoz az integráció hőseként tetszelgő Macron

Agynéma

Botrányt botrányra halmoz az integráció hőseként tetszelgő Macron

Francia elnök még nem volt ennyire elutasított az első 15 hónapja alatt, mint Emmanuel Macron. Nem véletlen.

A Le Figaro nemrég közölt egy közvélemény-kutatást az elnök népszerűségéről, amely azt mutatja, hogy Macron népszerűtlenebb, mint valaha, soha francia elnök az adott periódusban – 15 hónappal a megválasztása után – nem volt még ilyen elutasított.

Az Odoxa-Dentsu Consulting felmérése szerint a megkérdezettek 84%-a nagyképűnek tartja a francia elnököt, a cselekvési tervét viszont alig egyharmaduk hatékonynak.

Fotó: AFP

A népszerűtlenségnek több oka is van. Egyrészt Macron folyamatosan kettős beszédet folytat, a kétértelműség politikájával operál. Továbbá képtelen hatékony választ találni a migrációs problémákra, nem képes markánsan reagálni a krízishelyzetre. Francia dimenzió helyett az összes kérdésben európai szinten gondolkodik, nem reagál nemzeti kérdésekre, és inkább a globalizmus nótáját fújja. Ez alapvetően csalódást és hiányérzetet kelt a legtöbb választóban, hiszen a francia állampolgárok magukra vannak hagyva, míg az elnökük Angela Merkel kegyeit keresi. Mindemellett a közbiztonsági adatok is egyre csak romlanak.

A felmérés szerint a válaszadók 59%- a mondja azt, hogy Macron alkalmatlan az elnöki pozícióra.

Fotó: AFP

Nemcsak politikai, hanem magánéleti tevékenységei miatt is népszerűtlen az elnök

Macron magánélete már az elnökválasztási kampányban is fontos szerepet kapott. 2017 februárjában egy párizsi kampányrendezvényen elkezdett arról beszélni, hogy nem homoszexuális, nem él kettős életet és valódi a kapcsolata a feleségével. Korábbi pletykák szerint ugyanis Macron valójában nem a nála 24 évvel idősebb feleségével élt, hanem Mathieu Gallet-val, a Radio France elnökével.

Jean d’Ormasson, az egyik legnagyobb francia kultúrtörténésszel is találkozott egyszer a házaspár. Az akkor 92 éves akadémikushoz Brigitte Macron a következő szavakkal fordult, azaz, megismerkedésüket így kezdte: ugye tudja, hogy a férjem nem homoszexuális? Jean d’Ormasson később a Les Valeurs Actuelles című hetilapnak mesélte el a történetet és így kommentálta: ez azért elég furcsa, nem?

Nemrég történt, hogy transzvesztita-parádét tartottak az elnöki palotában. Videó felvétel ITT.

Macron felesége, Brigitte az elnök drámatanárnője volt, még a kilencvenes években. Az elnöknél 24 évvel idősebb asszonnyal már gyerekkorában szoros kapcsolata volt. Macron szülei Amiens-ból, a gazdag francia kisvárosból érettségi előtt kiíratták gyereküket és az egyik legdrágább párizsi magániskolába küldték, mert nyomasztotta őket fiúk viszonya a tanárnővel.

Az Origo információi szerint nemrég a Closer magazin derítette ki, hogy Macron 300 oldalas erotikus regényt írt 14 éves korában, állítólag ettől is el volt ragadtatva drámatanárnője, későbbi felesége. Az akkor férjezett Brigitte Trogneux később elvált, és 2007-ben hozzáment Macronhoz.

(A fényképen a 14 éves Macron, az akkor 38 éves Brigitte látható.)

A magánéleti botrányokat csak tarkítja, hogy Macron korábban külön törvényt akart elfogadtatni felesége kedvéért, és „első francia asszonynak” akarta kinevezni, azaz egy monarchikus címet akart ajándékozni feleségének. Mindeközben Macron egy modern, 21. századi politikus képében próbál tetszelegni.

Emellett végigjárta a francia sajtót az a botrány is, miszerint a Macron-házaspár milliókat költ sminkre és bőrápolásra, és az elnök palotauszodát akart építtetni elnöki nyaralójába.

(forrás: Horváth József György, 888.hu)

HOL VOLTAK HÁROM ÉVIG? – Juncker: már dolgozunk a külső határellenőrzés fokozásának tervén

ÖNVÉDELEM – Ha nem lenne a déli határzár, akkor ma is 4-5 ezer ember menne naponta Németországba