in ,

Macedón ELLENÁLLÁS! – TOTÁL ÖSSZEOMLIK AZ EU-s menekültpolitika – Macedónia nem akar uniós migránstáborokat területén

Macedónia is elutasítja, hogy uniós menekülttáborokat hozzanak létre területén

Macedónia is elutasítja, hogy uniós menekülttáborokat hozzanak létre területén – mondta Nikola Dimitrov macedón külügyminiszter a Die Welt című konzervatív német lap csütörtöki számában megjelent interjúban.

A Balkán „egy sziget az Európai Unió közepén, s ennek a szigetnek” az országait nem lehet arra kérni, hogy átvállaljanak egy ekkora terhet, ha nem részei az EU-nak – fogalmazott Dimitrov.

Úgy gondolom, nagyon is határozottak leszünk ebben a kérdésben”

– mondta a macedón külügyi tárcavezető. Hozzátette: „Nem lehet minket, vagyis a Balkánt arra használni, hogy elhárítsák a menekülteket”.

Dimitrov a csütörtökön Innsbruckban tartandó informális uniós belügyminiszteri találkozó előtt nyilatkozott. A megbeszélések fő témája a migrációs válság lesz.

A szabadságpárti Herbert Kickl osztrák belügyminiszter vélhetően előterjeszti javaslatát uniós kollégáinak, miszerint önkéntes alapon hozzanak létre uniós területen kívül menekültközpontokat. Korábban Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke hozta szóba Macedóniát és Albániát a Balkánon mint lehetséges helyszínt.

Ugyanakkor Szkopjét megelőzően Tirana már júniusban leszögezte, nem kíván tábort építeni az Európai Unióba igyekvő menedékkérőknek.

(MTI)

(forrás: Horváth József György, 888.hu)

A Magyar Tudományos Akadémia valamiért úgy gondolta, hogy most fontos magyarként elismerni a székelyeket

HOPPÁ! – Varga Mihály a Tesla központjában tárgyalt