in ,

Lopós társaság – Büntetőeljárás indulhat Gyurcsányék Czeglédynek nyújtott százmilliós kölcsönei miatt is

Vicces társaság

Büntetőeljárás indulhat Gyurcsányék Czeglédynek nyújtott százmilliós kölcsönei miatt is

Budai Gyula a legfőbb ügyészhez fordult a Gyurcsány-család által Czeglédy Csaba érdekeltségének nyújtott több mint 200 milliós kölcsön miatt – nyilatkozta megkeresésünkre a fideszes országgyűlési képviselő. 

A volt elszámoltatási kormánybiztos azt az iratot továbbította Polt Péternek, amelyben a Magyar Nemzeti Bank még január közepén tájékoztatta őt, hogy piacfelügyeleti eljárást indított a Gyurcsány-család kezén lévő Altus Portfólió Kft. ellen a Czeglédy Csaba érdekeltségének nyújtott három darab, összességében több mint 200 milliós kölcsön miatt. A piacfelügyeleti eljárás megindításáról portálunk számolt be elsőként.

A jegybank azért indított eljárást, mert alapos a gyanú arra, hogy Gyurcsányék cége jogosulatlan pénzügyi tevékenységet végzett, s ezzel súlyos törvénysértést követhetett el. Budai Gyula – akinek bejelentése nyomán egyébként a jegybanki vizsgálat megkezdődött – a PestiSrácok.hu-nak azt nyilatkozta: bízik benne, hogy a piacfelügyeleti eljárás befejezése után büntetőeljárás indul az ügyben, ezért is továbbította az MNB levelét a legfőbb ügyésznek.

Mint azt a PestiSrácok.hu tavaly októberben megírta, bizonyíthatóan legalább három alkalommal adott kölcsönt a Gyurcsány Ferenc és felesége, Dobrev Klára tulajdonában lévő Altus Portfolió Kft. Czeglédy Csaba munkaerő kölcsönző cégének. 

Bemutattuk azt a dokumentumot, amely igazolja, hogy az Altus Kft. 2016. augusztus 8-án 90 millió forintot utalt át a Human Operatornak. Korábban a Magyar Idők és a Magyar Hírlap mutatott be olyan hiteles dokumentumokat, amelyek egy 2016-os 78-80 milliós kölcsönről és annak visszafizetéséről szóltak, majd Gyurcsány Ferenc írta azt Facebook-oldalán, hogy tavasszal is kölcsönzött Czeglédynek – aki a feleségétől, Dobrev Klárától kért segítséget átmeneti likviditási problémák miatt, hogy kifizethesse a diákokat. (Akiknek egy jó részét persze azóta sem fizette ki.) A harmadik kölcsön – mint az Dobrev Klára Facebook-ra kitett tanúkihallgatási jegyzőkönyvéből kiderül – 35 millió forintról szólt, vagyis összességében több mint 200 millió forinttal segítették ki Gyurcsányék Czeglédy Csaba érdekeltségét.

Ám nemcsak a Czeglédynek nyújtott kölcsönök, hanem az ausztriai bankban parkoltatott 150 milliós vagyona miatt is büntetőeljárás indulhat Gyurcsány ellen. Mint azt pénteken a PestiSrácok.hu megírta: költségvetési csalás és hamis magánokirat felhasználása miatt indíthat nyomozást az ügyészség Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök Ausztriában elhelyezett, 150 milliós vagyona ügyében, amit a DK elnöke a Magyar Idők csütörtöki cikke szerint elfelejtett megemlíteni a vagyonnyilatkozatában.
Ez ügyben Tényi István tett büntetőfeljelentést.

SÉRÜLT VOLNA CZEGLÉDY ÉS A DK „JÓHÍRNEVE”?

Budai Gyula arról is beszámolt portálunknak, hogy Czeglédy Csaba és a Gyurcsány Ferenc vezette DK személyiségi jogi pert indított ellene, amiért korábban azt nyilatkozta: a Czeglédy Csaba-féle diákszövetkezet valójában bűnszervezetként működött, amelynek az volt a feladata, hogy kampánypénzt gyártson az MSZP-nek és a DK-nak. Mindez azért is különösen érdekes, hiszen Czeglédy Csaba (az MSZP, a DK és az Együtt szombathelyi önkormányzati képviselője) és társai ellen bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények gyanúja miatt folyik büntetőeljárás.

A gyanú szerint a Czeglédy Csaba vezetésével létrejött bűnszervezet céghálózata 2011 és 2016 között diákmunka-közvetítéssel foglalkozott, a bűnszervezet élén álló, a Human Operator Zrt.-hez köthető emberek – a közvetítő cégek és a strómanok által vezetett iskolaszövetkezetek segítségével – el akarták kerülni a munkaközvetítés után járó közterhek megfizetését. Így a gyanú szerint csaknem hárommilliárd forint vagyoni hátrányt okoztak az állami költségvetésnek.

Vezető kép: MTI/Marjai János

 

(forrás:Pilhál Tamás, pestisracok.hu)

Kósa Lajos – A jövő érdekében meg kell védeni az országot és a nemzetet!

Kaczynski: Lengyelországot eddig megfosztották attól a jogától, hogy megvédje a méltóságát