in ,

Lopós Feri – Így szerezte milliárdjait Gyurcsány Ferenc

Csak úgy röpködnek a százmilliók a bukott miniszterelnök körül

 

Csak úgy röpködnek a százmilliók a bukott miniszterelnök körül miközben gondosan titkolja, honnan is jött össze ez az irdatlan nagy vagyon, aminek egy részét ma már a bécsi Rothschild palotában őrzik. Most bemutatjuk a Gyurcsány-vagyon eredetét.

Gyurcsány, ha szóba kerül a nagy vagyon, rögtön a saját tehetségével és üzleti érzékével kezd el dicsekedni, pedigaz országot tönkre tevő politikus a saját eszével nem sokra ment volna.Az egykori pápai proli gyerek egy hatalomátmentő klán strómanja. A szálak egészen Horn Gyuláig, sőt Kádár Jánosig vezetnek – írta a Ripost.

Ahogy arról korábban már az Origo is beszámolt, Gyurcsány Ferenc lebukott egy titkos osztrák bankszámlával, amelyen a DK elnöke 150 millió forintot parkoltatott. A feledékeny pártelnök a fenti összeget elfelejtette beírni az idei és a tavalyi vagyonnyilatkozatába, volt párttársaihoz, Simon Gáborhoz és Boldvai Lászlóhoz hasonlóan.

Gyurcsány Ferenc (FORRÁS: CSUDAI SÁNDOR – ORIGO)

A szálak 1956 leveréséig vezetnek

Gyurcsány anyósa Apró Piroska a Rózsadombon, egy a zsidóktól elrabolt villában nőtt fel, Kádár János szomszédjaként. Az ő édesapja volt Apró Antal, Kádár legközelebbi munkatársa, ezért is voltak szomszédok a Rózsadombon, esténként csak úgy átsétáltak egymáshoz.Apró Antal nagy szerepet játszott az ötvenhatos forradalom véres leverésében,mindig ott állt Kádár mellett. Sokan állítják, hogy ő volt a „fogóember”, akit a szovjet titkosszolgálat állított rá Kádárra. Itt kezdődik a Gyurcsány-vagyon története.

Apró Antalnak még a fia is titkosszolgálati főnök lett – a szovjetek nagyon figyeltek arra, ki kerül ilyen helyre –, de a lánya, a későbbi Gyurcsány anyós, Apró Piroska is hamar bizalmi állásokat kapott a titkosszolgálatok felügyelte külkereskedelemben. A csóró pápai fiú, aki harsány erőszakosságával tűnt ki a többi kiszes, ifjúkommunista közül, jól jött strómanként Apró Piroskának.Az anyós Horn Gyula titkárságának vezetőjeként jutott az irdatlan vagyonhoz.Ekkor szerzett meg a családnak több fontos gyárat, vállalatot, méghozzá olyan milliárdokat termelő területen, mint a magyar timföldgyártás.

Apró Antal éppen nyilatkozatot ad egy május 1-i felvonuláson
(FORRÁS: FORTEPAN/MAGYAR RENDŐR)

A vagyonszerző modell

A Gyurcsány-anyós is lényegében ingyen szerezte meg a gyárakat. A modell lényege az volt, hogy  Apró Piroskát Horn Gyula beültette a Magyar Hitel Bank igazgatótanácsába, ő megelintézte, hogy a bank adjon hosszú lejáratú, nagyon kedvező kölcsönt a gyárak megszerzésére.A visszafizetendő részleteket a gyárak hamar kitermelték. A saját zsebükből mindössze 5 milliót tettek be a timföldgyártás „megvásárlásába”. 700 milliót ugyanis a bank adott, a 705 milliós vételárhoz.

Persze bölcsebb dolog volt nem saját nevére íratni a megszerzett tulajdont, és így került a képbe Gyurcsány, aki éppen ekkor udvarolt Apró Piroska lányának, Dobrev Klárának. Gyurcsány meglátta a lehetőséget, és szakított akkori családjával. Gyermekeinek anyja egyébként összeomlott, éveken át orvosi kezelésre szorult.

Horn Gyula, az MSZP volt elnökének is kulcsszerepe volt a Gyurcsány-vagyon létrejöttében (FORRÁS: MTI/KOVÁCS ATTILA)

Az anyósa közreműködésével megszerzett timföldipari cégeket Gyurcsány később részben kijátszotta külföldre. Persze ebben is Apró Piroska segített. Amikor 1998-ban Horn Gyula elvesztette a választásokat,a cég nagy részét nyomban átjátszották a Luxemburgban bejegyzett Altus Luxemburg S. A. H nevű cégnek,ami mögött persze szintén csak ők állnak.

Több mint 800 milliós vagyon

Gyurcsány legújabb vagyonnyilatkozatában mintegy 223 milliós osztalék és 605 milliónyi értékpapír szerepel csak a tavalyi, 2017-es évből, vagyis összesen 828 millió forint. Ehhez képest a havi 747 ezer forintos képviselői tiszteletdíja elhanyagolható tétel. A mintegy 900 milliós évi jövedelmet egy átlag magyar havi 200 ezres nettó átlagkeresetéből 345 év alatt tehetné félre.

(forrás: www.origo.hu)

A hülyegyerek böribe mehet – Gulyás Márton aggódhat

Libsik, figyelem! – Brüsszel szerint teljes az átláthatóság a magyar közbeszerzéseken