in ,

Lop a Peti? Már 103 millió forintról szól Jakab Péter hivatali visszaéléssel és hűtlen kezeléssel kapcsolatos ügye

Hivatali visszaélés és hűtlen kezelés miatt feljelentették Jakab Pétert, a Jobbik volt elnökét

Hivatali visszaélés és hűtlen kezelés miatt feljelentették Jakab Pétert, a Jobbik volt elnökét, miután a Magyar Nemzet azt írta, frakcióvezetőként 80 millió forint kifizetéséről írt alá szerződéseket, pár nappal azelőtt, hogy leváltották volna a posztjáról. A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) a Budapesti Rendőr-főkapitányságra (BRFK) tette át az ügyet, a BRFK pedig feljelentéskiegészítést rendelt el – erősítette meg a rendőrség a Telexnek.

Korábban a Magyar Nemzet számolt be a feljelentésről; a lap most meg is erősítette, hogy a Jobbik tájékoztatása szerint 103 millió forint értékben írt alá szerződéseket Jakab Péter a frakcióvezetés beleegyezése nélkül. Mint arról a Magyar Nemzet beszámolt, a közérdekű ügyekben tett bejelentéseiről ismert Tényi István azután tett feljelentést, hogy a Magyar Nemzetben múlt héten megjelent: Jakab mintegy nyolcvanmillió forintot próbált kijuttatni a Jobbikból pár nappal azelőtt, hogy leváltották a párt frakciójának éléről.

A feljelentésében Tényi hangsúlyozta: Jakab Péter már tudta, hogy az elnökség után a képviselőcsoport vezetését is kénytelen lesz elengedni, így nyolcvanmillió forint össz­értékű szerződést írt alá. Jakab a leváltása előtti hétvégén a Képviselői Irodaházban írta alá az ominózus papírokat, amelyeket soron kívül küldtek be az Országgyűlés Hivatalához, hogy azokat minél előbb jóváhagyják, de legalábbis addig, mielőtt Jakab elveszíti frakcióvezetői posztját és ezzel a jogot is, hogy egy személyben írjon alá szerződéseket – írta Tényi a Magyar Nemzet cikkét idézve a Központi Nyomozó Főügyészségnek, hozzátéve: tudvalevő, hogy az Országgyűlés Hivatala a képviselőcsoportok által kötött szerződések tartalmát nem ellenőrzi, mindössze azt, hogy az adott frakció­nak van-e fedezete a megjelölt összeg kifizetésére. Jakab ezt az ellenőrzést igyekezett siettetni, tudván, hogy napjai vannak hátra a frakció elnökségében – tette hozzá Tényi.

 

A feljelentés arra is kitért, hogy mielőtt Jakab nyolcvanmilliós terve révbe ért volna, a párt frakciója megakadályozta a bukott pártelnök ismerőseinek meggazdagodását, mégpedig úgy, hogy visszatartották azt a keretet, amelyből havonta visszaad a frakciónak. A jobbikos képviselőket ugyanis lemondatják az asszisztensi keret egy részéről, valamint az iroda bérlésének keretéről. Ráadásul a legutóbbi választás után már csak az lehetett képviselő, aki a teljes asszisztensi keretéről is hajlandó lemondani – áll Tényi az ügyészséghez eljuttatott beadványában.

 

 

(pestisracok.hu)

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal!

Pilhál Tamás becsicskította Farkasházyt: szegény kis Farkasházy panaszai

Nem stadion – Duplán érkezik a családi pótlék augusztusban