in , ,

Lomnici: migráció nélkül is építhető sikeres gazdaság

A visegrádi országok példája is igazolja, hogy migráció nélkül is lehet sikeres gazdaságot építeni – mondta ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász.

Hangsúlyozta, hogy az ötvenes évektől kezdve Európába érkezett vendégmunkások egy része vagyont gyűjtött és hazatért, mások pedig évtizedek alatt a helyi közösség hasznos tagjaivá váltak, ám a 2015-ös bevándorlási válság óta már más összetételű csoportok akarnak Európába jutni.

Fotó: MTI Fotóbank

Lomnici Zoltán szerint a túlzottan soknemzetiségűvé vált társadalmakban nem működik az együttélés, megszűnik a csoportok közötti párbeszéd és állandósul a feszültség. A magyarok Trianonból okulva már megtanulták, hogy a népesség etnikai összetételének jelentős mértékű megváltozása súlyos következményekkel járhat – tette hozzá az M1 műsorában.

Az alkotmányjogász megjegyezte, hogy a római jog, a görög filozófia és a keresztény etika együtt alkotja Európa szellemiségét, ám – mint fogalmazott – előbbit az iszlám törvényei, utóbbit a multikulturalizmus gyengíti, az EU vezetése pedig igyekszik visszaszorítani a nemzeti jogrendszereket és a tagállamok szuverenitását.

(forrás: Bertha László, 888.hu)

HATALMAS SIKER! – Nincs párja a magyar női kajaknégyesnek: Ismét megnyerték az Európa-bajnokságot

Magyarország az éremtábla élén – A magyar versenyzők 15 érmet, hat aranyat, öt ezüstöt és négy bronzot gyűjtöttek a vasárnap zárult belgrádi kajak-kenu Európa-bajnokságon