in , ,

Lomnici: a Sargentini-jelentés durva beavatkozás a magyar viszonyokba

ami történik, az hatalommal való visszaélés

Ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász szerint a Sargentini-jelentés körül kialakult helyzetet úgy lehetne összefoglalni, hogy ami történik, az hatalommal való visszaélés, durva beavatkozás a magyar viszonyokba.

 

Ifjabb Lomnici Zoltán kedden az M1 tévécsatornának azt mondta: nyilvánvaló, hogy az Európai Parlamentnek (EP) erre nincs joga. Sokan felhívták a figyelmet arra, hogy ez a jelentés még nem kész, és Frans Timmermans, az Európai Bizottság (EB) első alelnöke is elismerte, hogy vannak kérdések, amelyekben még a bizottság sem látja indokoltnak a legsúlyosabb szankciót.

A keddi EP-vitáról azt mondta: nem volt kíméletes az a bevándorláspárti politikustömeg – amely már korábban is kifejezte Magyarországgal szembeni ellenérzését – sem az országgal, sem a kormányzat jelen lévő képviselőivel szemben, de egy erős felhatalmazással, stabil többséggel rendelkező kormányzat vezetőjének nemcsak joga, hanem kötelezettsége is felvenni a kesztyűt. A jelentéssel kapcsolatos problémáit sorolva a szakember azzal kezdte: a folyamatnak nincs meg a jogi háttere. Hozzátette, elkészült egy jelentés, amelynél a kormányfő is hangsúlyozta, hogy hivatalos delegáció nem járt Magyarországon, nem konzultáltak a kormánnyal, ráadásul sem a LIBE-bizottság ülésén, sem az EP-ben nem biztosították a magyar kormánynak, hogy megfelelően védekezhessen.

Ifjabb Lomnici Zoltán úgy értékelt: az EB és az Európai Tanács képviselője is gyakorlatilag felsorakozott Judith Sargentini mögött, a magyar kormányfő tehát nem a levegőbe beszél, amikor azt mondja, hogy eldöntötték Berlinben – és nyilván Párizsban –, hogy Magyarországot megpróbálják megregulázni – fűzte hozzá. Lomnici úgy vélte: a jól kipróbált Soros-emberek, közöttük a baloldali Malin Björk, a liberális Sophia in ‘t Veld vagy Guy Verhofstadt, a liberálisok vezetője személyeskedtek, durván támadták a miniszterelnököt és Magyarországot.

Az a reális, hogy elfogadják a jelentést – közölte ifjabb Lomnici Zoltán. Ismert, kedden tartották a vitát a magyar jogállamiság helyzetéről szóló. úgynevezett Sargentini-jelentésről az EP plenáris ülésén. A testület szerdán szavaz a testület illetékes szakbizottságában korábban már nagy többséggel jóváhagyott jelentésről, amely szerint Magyarországon fennáll a veszélye az uniós értékek súlyos és rendszerszintű sérülésének, s ez indokolja az alapszerződés hetes cikke szerinti eljárás megindítását.

Forrás: MTI. Fotó: MTI/Marjai János

(forrás:pestisracok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Merkel elvenné Magyarország függetlenségét

Ujhülye Istvánnak semmi köze a magyar kokárdához!