in ,

LOL: használhatatlan fegyvereket küldenek Ukrajnába

Egy kijevi forrás állítása szerint több harcképtelen eszköz érkezett Ukrajnába Olaszországból

Egy kijevi forrás állítása szerint több harcképtelen eszköz érkezett Ukrajnába Olaszországból, pedig Giorgia Meloni miniszterelnök kezességet vállalt a fegyverekért a koalíciós partnerek előtt.

 

 

Az európai haditechnikai eszközök hatékonysága ismét megkérdőjeleződött, miután a Rómából Ukrajnának szállított húsz tüzérségi ágyú közül több is harcképtelennek bizonyult a szállítás időpontjában – jelentette a Financial Times egy, az ukrán védelmi minisztériumhoz kötődő forrásra hivatkozva.

A lap szerint húsz önjáró löveg közül egyet sem helyeztek azonnal szolgálatba.

Mindez akár komoly presztízsveszteséget jelenthet Giorgia Meloninak, aki szembefordult az őt támogatók többségével és elősegítette a fegyverszállításokat. Ehhez ugyanis Meloninak el kellett fogadtatnia a tervét mindkét koalíciós partnerével, Silvio Berlusconi volt miniszterelnökkel, aki közeli kapcsolatban áll az orosz államfővel, valamint Matteo Salvinivel, aki az utóbbi időben többször is feltette a kérdést, miszerint a nyugati erőfeszítések a régióban nem ártanak-e többet az olasz népnek, mint Moszkva tevékenysége.

A Meloni-kormány a közvéleménnyel is szembement a fegyverszállítások terén. Egy februári felmérés szerint az olaszok többsége, 45 százaléka ellenezte, hogy  hazájuk fegyvereket küldjön Ukrajnába, míg 34 százalékuk támogatta a katonai segítségnyújtást. A Olasz Testvérek párt támogatóinak pedig 47 százaléka mondta, hogy ellenzi a fegyverek küldését Ukrajnába – számolt be róla a Reuters hírügynökség.

Ennek ellenére Meloni továbbra is duplán támogatja Volodimir Zelenszkijt és a kijevi kormányt. Nemrég azzal érvelt, hogy az Európai Uniónak fel kellene gyorsítania a csatlakozási folyamatot, hogy Ukrajna csatlakozhasson a blokkhoz, kárpótlásul azért, hogy az ország megvédi Európát az orosz agressziótól.

 

(Magyarnemzet.hu)

 

 

Hoppá! Magyar pápáról találgat egy amerikai katolikus portál

Ejha: japán hitelminősítő erősítette meg hazánk besorolását