in , ,

Libsi agyhalál – Betiltották a Mikulást egy bécsi iskolában, a szülők felháborodtak

A szülők kiakadtak a rendelkezés miatt, a botrányra reagált a bécsi városi tanács is.

Betiltották a Mikulást egy bécsi iskolában, a szülők felháborodtak

 

A szülők kiakadtak a rendelkezés miatt, a botrányra reagált a bécsi városi tanács is.

Több kétségbeesett – névtelenséget kérő – szülő kereste meg az Österreich című napilapot azzal, hogy egy florisdorfi iskolában eltörölnek minden kereszténységhez köthető hagyományt.

Ez az integráció teljes félreértése, kérem segítsenek”

— írta az apa.

Fotó: AFP

A levél szerint a Mikulást már évekkel ezelőtt betiltották, most már ott tartanak az iskolában, hogy a karácsonyt „télünnepnek” nevezik, és természetesen a Jézuska sem érkezik meg az intézményhez.

Ugyanebben az általános iskolában egyébként a menzán nem kapni disznóhúsból készült ételt, az úszás- és tornaórákról pedig szabadon lehet hiányozni vallási okokra hivatkozva.

A vádakra reagált Bécs városi tanácsának illetékes osztálya is. Válaszukban azt írják, hogy a tanulók kaphatnak csokimikulást, azonban az iskolába nem látogat majd el a Mikulás, tőle ugyanis félnének a gyerekek.

A karácsonyról szó esik a télünnepi rendezvényen, amire egyébként az Österreich munkatársai is meghívást kaptak. Az étkeztetés pedig nem az iskola dolga – írták.

Az ügyben az FPÖ is megszólalt, Toni Mahdalik szerint az ilyen esetek azt mutatják, hogy az iszlám miatt párhuzamos társadalmak alakulnak ki Ausztriában.

 

(Pörge Béla, 888.hu)

A kampány elkezdődött – A Népszavában valami libsi „politikai prostituált”-nak nevezte Orbán Viktort

Az önkormányzatok nem kérnek Soros bevándorlásszervezőiből – Még szép! Mi sem kérünk!