in ,

Liberális álhírgyártás! – Újabb ellenzéki hazugságtorony dőlt le: Nem kapnak ingyen albérletet a menedékkérők

dübörög a hazugsággyár!

Újabb ellenzéki hazugságtorony dőlt le: Nem kapnak ingyen albérletet a menedékkérők

Hetek óta árad az ellenzéki hazugságcunami a magyar migrációs politikáról. Ezerháromszáz suttyomban befogadott migránsról beszéltek, most meg éppen lakáshoz juttatott menekültekről, miközben ők vádolják hazugsággal a kormányt.  Egy hétfői sajtótájékoztatón újságíró szájából az is elhangzott, hogy “miféle új kifejezéseket” épített be kommunikációjába a kormány, amikor “oltalmazottakról” beszél.

A legfrissebb álhírek szerint a magyar állam már ingyen albérletet is ad a befogadott migránsoknak, akik közül többen ráadásul bűncselekményeket is elkövettek, amit a kormány jól elhallgatott. Ezzel szemben a valóság az, hogy menekültügyi eljárásokról minden adat hónapra lebontva pontosan megtalálható a Bevándorlási Hivatal honlapján. Az is, hogy hányan kértek menedéket, és az is, mikor, hányan, milyen szintű oltalomban részesültek, ha részesültek. Ma kiderült az is, ingyen albérletet senki sem kap, közösségi szállásokon laknak az oltalmazottak, amelyek szintén fel vannak tüntetve a Bevándorlási Hivatal honlapján. Szóval álhíreken pörögnek a haladók.  

A nyilvános adatokból kitűnik, hogy a Magyarországon regisztráló menekültek töredéke esetében zárul pozitív eredménnyel a menekültügyi eljárás. Ezekben az esetekben viszont a valóban bajbajutott, védelemre, oltalomra szoruló jogszabályokban meghatározott ellátásban részesül. Vagyis akkora blődséget, amit az ellenzéki pártok és a balliberális média állít a “titokban befogadott migráns tömegekről” csak az állít aki még egyszer sem vette a fáradtságot, hogy ha már hivatalos tájékoztatást nem kér, legalább megnyissa a Bevándorlási Hivatal mindenki számára elérhető honlapját.

CSAK A TÖRVÉNYEKET BETARTÓK LEHETNEK MENEKÜLTEK

“Orbán suttyomban végrehajtotta a Soros-tervet”“Direkt sunnyogott a kormány az 1300 menekült befogadásáról”,  “Titokban fogadott be az Orbán-kormány 1300 menekültet …” csak néhány frenetikus cím az elmúlt napok ellenzéki hírözönéből.

Tranzit zóna a Keletinél 2015-ben – Fotó: PS archív

Előbb Szijjártó Péter külügyminiszter, majd Orbán Viktor miniszterelnök reagált a vádakra. Kijelentették, hogy egyetlen migránst sem fogadtunk be, pláne nem titokban. Valamilyen oltalmazotti státuszt kaptak olyanok, aki a törvényeket betartva adták be a kérelmüket, amit a hatóságok nemzetközi jogszabályokba foglaltaknak megfelelően ellenőriztek. A miniszterelnök azt is kiemelte, hogy azok, akiknek átmeneti oltalmat nyújtunk, nem ránk törtek, hanem bekopogtak a határátkelőn és azt mondták, hogy védelemre szorulnak. Ők sem maradnak Magyarországon, nem kapnak letelepedési engedélyt, magyar állampolgárságot, amint rendeződik a helyzetük, haza kell térniük a hazájukba.

Ezt az ellenzék előszeretettel úgy értelmezte, hogy “csak az jöhet be, aki illedelmesen bekopog” – holott a magyar menekült ügyi eljárásra vonatkozó jogszabályok pontosan előírják, mi a menete a menedékkérelemnek – amit aposztrofálhatunk persze illedelmes kopogásnak is… Ezek a kritériumok, hogy miként kérvényezhető a menekült státusz, és milyen folyamatban bírálják el azt szintén pontokba szedve olvasható a Bevándorlási Hivatal honlapján, ahogy az is, mi történik azzal, aki valamilyen oltalomban részesül, milyen járadékra, támogatásra jogosult, méghozzá forintra pontosan.

NINCS INGYEN ALBÉRLET

A hónap közepére újabb szenzációs leleplezés jelent meg az ellenzéki sajtóban. A Magyar Nemzet döbbenetes riportot közölt, miszerint nem csak titokban lopta be a kormány az 1300 migránst az országba, miközben azt kommunikálja, hogy nem fogadunk be senkit, hanem még lakást is ad nekik. A lap kiderítette, hogy a  Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (hajléktalanszállók) pályázati támogatást nyert Nemzetközi védelemben részesülők önálló lakhatásának segítésére. A Menedék Migránsokat Segítő Egyesület programvezetője rögtön le is nyilatkozta a Magyar Nemzet megkeresésére, hogy hát persze, bérlakást és albérlet támogatást kapnak a menekültek Magyarországon. 

Debreceni Befogadó Állomás – Fotó: halasmedia

Ezzel szemben pedig a valóság az, hogy szintén a Bevándorlási Hivatal honlapján megtalálható, milyen szállásokon helyezik el a menekültügyi eljárás ideje alatt, majd azt követően, az oltalomban részesítetteket a magyar állam. Ezek között lakás, albérlet nem található. A Belügyminisztérium közleményben cáfolta az álhíreket:

A magyar kormány és a Belügyminisztérium nem biztosít lakást Magyarországon a nemzetközi védelemben részesülőknek és menedékkérőknek – szögezte le a BM. “A sajtóban megjelent hamis híresztelésekkel” szemben a kormányzat őrzött és nem őrzött szálláshelyeket tart fent: a védelemben részesültek elszállásolását ezeken a szálláshelyeken oldják meg – írták.

Az Európai Unió Menekültügyi Migrációs és Integrációs alapja egy 2013-ban meghirdetett programon keresztül nyújtott támogatást magyarországi önkormányzatok részére a nemzetközi védelemben részesülők szálláshelyeken kívüli lakhatási szükségleteinek felmérésére és a szociális munka biztosítására. A BM-nek nem feladata az Európai Uniós programok “minősítése”, a tárca kötelezettségét teljesítette, amikor a menekültügyi, migrációs és integrációs alaphoz való hozzáférés feltételeit a pályázni kívánó önkormányzatok számára biztosította – fogalmaz a közlemény.

A tárca sajnálatosnak nevezte, hogy az Európai Unió a védelemben részesülők ellátására biztosít forrást, de a határvédelmi kiadások 50 százalékának megtérítésére irányuló magyar kormányzati kéréseket “rendszeresen figyelmen kívül hagyja”.

VONA GÁBOR TÖBB HÓNAPOS HÍREKET PÖRGET

Magyarországon több, oltalmazottstátust kapott menekült követett el bűncselekményt. Így például lopást, szeméremsértést, fegyveres rablást, garázdaságot, de volt, aki fogolyzendülésben is részt vett – ezt már a Jobbikhoz köthető N1TV szajkózza. 

Vona Gábor még sajtótájékoztatót is tartott, ahol hat bűncselekményről számolt be részletesen, mintha azokra ő derített volna fényt. Ezzel szemben a valóság az, hogy mind a hat bűncselekményről hírt adott a rendőrség, akkor, amikor azok történtek. A közlemények a mai napig megtalálható a police.hu portálon. 

Migránsok Röszkénél – Fotó: police.hu

Az oltalmazottak által elkövetett bűncselekményeket természetesen ugyan csak a kormánynak rója fel az ellenzék. A Belügyminisztérium közleményben emlékeztetett, hogy “senki, még a nemzetközi védelembe vett személyek sem úszhatják meg a felelősségre vonást, ha bűncselekményt követnek el. Kiutasítják őket az országból vagy börtönbe kerülnek”.

Magyarországon mindenkire ugyanazok a törvények vonatkoznak. Amikor egy nemzetközi védelemben részesített személy visszaélve hazánk átmeneti védelmével bűncselekményt követ el, a rendőrség és az igazságszolgáltatás lecsap rá, a nemzetközi védelem nem mentesít a következmények alól. Kivételek nincsenek. Ha egy nemzetközi védelemben részesített személy törvényt sért, bűncselekményt követ el, akkor úgynevezett visszavonási eljárás keretében nemzetközi védelme megszűnik, az illetőt idegenrendészeti eljárás keretében kiutasíthatják az országból vagy a bíróság ítélete szerint büntetésvégrehajtási intézetbe kerül – áll a BM közleményében. 

Hozzáteszik, sajnálatos, de nem titkolt tény, hogy a nemzetközi védelemben részesültek közül voltak, akik visszaéltek az átmeneti védelemmel és jogsértő cselekményt követtek el annak ellenére, hogy a menedékkérelmük elbírálásának részeként végrehajtott ellenőrzésük alapján ez nem volt várható. Ugyanakkor ezeket az ügyeket – számos esetben nemzetközi együttműködés keretében – a magyar rendőrség minden esetben felderítette és eljárásában következetesen alkalmazta büntetőjog rendelkezéseit

Vezető kép: MTI
(Füssy Angéla, pestisracok.hu)

Ma van a magyar kultúra napja

A Soros-csicska Hadházy Ákos, és az ő kis luxushobbija – a magánrepülő-vezetés