in ,

LiBajnai már sivalkodik – Beismerte, hogy köze volt a Városháza-gate-hez, de mosakodik

Nahát, nahát

 

Na, Libajnai beismerte.

Lesz esetleg végre valami következmény Bajnaira nézve, vagy majd csak nyomoz a hatóság egy kicsit, a politikusoknak pedig továbbra sem esik semmi bajuk?

 

 


Magyarázkodásnak indult, de végül beismerés kerekedett Bajnai Gordon közösségi oldalán megjelent bejegyzéséből, amelyben a Városháza-gate szövevényes hálójába keveredett egykori miniszterelnök igyekezett volna tisztázni magát. Ehelyett Bajnai gyakorlatilag beismerte, hogy tudott a Városháza eladásának tervéről, ezen túlmenően pedig legalább egy alkalommal meglátásait, tanácsait személyesen is megosztotta az érintettekkel. Ez utóbbi tényt persze kár is lett volna tagadnia, hiszen ahogy arról korábban portálunk is beszámolt, egy az ominózus találkozó alkalmával készült képet hozott nyilvánosságra Anonymus, amelyen Bajnai mellett Gansperger Gyula áll egy luxusterepjáró mellett.

Karácsony Gergely láthatóan egyre kétségbeesettebben veszi tudomásul a körülötte zajló események valódi súlyát, ám a főpolgármesternek, aki korábban éppen Bajnai Gordon kegyeiért volt hajlandó generálni az LMP-ben egy pártszakadáshoz vezető belső vitát, most mégis az egykori kormányfőtől kapta meg a kegyelemdöfést. Az eddig nyilvánosságra került információk fényében ugyanis kirajzolódik a fővárosi vezetésen belül egy Karácsony Gergely személye köré fonódott, a gyakorlatban azonban egy Bajnai Gordon kádereiből álló vörös polip, amelynek eddigi legjelentősebb terve lehetett a Városháza eladásának koncepciója.

A BEISMERÉS

A találkozó második részében véleményemet kérték egy, a budapesti Városházával kapcsolatos fejlesztési elképzelésük politikai megvalósíthatóságáról, esélyeiről.

– fogalmazott az egykori kormányfő a Facebook-oldalán arra a találkozóra utalva, amelyről Anonymus hozott nyilvánosságra egy Gansperger Gyulával közös képet. Az ügy hátteréről Bajnai azt írta:

Ez év nyarán Gansperger Gyula azzal keresett meg, hogy vállalkozása a leggazdagabb magyarországi befektető család által irányított cégcsoporttal működik együtt ipari infrastruktúra és ingatlanfejlesztési projektekben. Jelezte, hogy a cégcsoport egyik fő tulajdonosa szeretne bemutatkozni nekem személyesen és kérte, hogy vegyek részt egy rövid találkozón. A meghívást elfogadtam. A találkozóra a nyár végén került sor, a cégcsoport székhelyén.

– írta Bajnai. Mindezek mellett persze a szocialista hátszéllel a miniszterelnöki bársonyszékben landolt politikus-üzletember igyekezett a Fidesz emberének beállítani Ganspergert, a történteket valamiféle sötét titkosszolgálati akciónak bélyegezve. Persze ez nem szolgál éppenséggel hiteles magyarázatnak annak fényében, hogy a Wallis-brother Gansperger első telefonjára ugrott Bajnai, a hozzá ezer szállal kötődő, jelenleg a fővárosi vezetésben helyet foglalók pedig azzal próbálják hárítani a felelősséget, hogy ők nem is tudtak saját beosztottjaik sötét mahinációiról. Ügyészségi zsargonnal élve: nem túl életszerű…

 

– írja a pestisracok.hu.

 

 

Add tovább!

Az oltásellenes tüntetők figyelmébe: lélegeztető gépen, életveszélyes állapotban van az oltásellenes család kisebbik gyermeke

Becsípődött neki Orbán – Kaltenbach Jenő bácsi még mindig nem vette be a gyógyszerét, vagy ha igen, ivott rá – Fröcsögve Orbánozik