in , ,

Lengyelország megelégelte a közösségi oldalak önkényes cenzúráját

Annyi jobboldali felhasználó tapasztal diszkriminációt a közösségi médiában, hogy a lengyel kormány ellenlépéseket tervez

A lengyel digitális ügyekért felelős minisztérium a jobboldaliakat sújtó cenzúra miatt egy munkacsoportot fog létrehozni, és fel is vették a kapcsolatot a Facebookkal – adta hírül a lengyel sajtó.

A minisztérium élén álló Marek Zagórski szerint a cél az, hogy küzdjenek a közösségi médiában tapasztalható egyenlőtlen bánásmód ellen, amely szinte kizárólag jobboldali csoportokat és magánszemélyeket érint.

Korábban arról írtunk, hogy hogyan használja fel adatainkat a közösségi média, valamint a keresőprogramok: így használják fel a közösségi portálok a felhasználók adatait.

A Facebook letiltotta többek között például a lengyelországi „Függetlenségi Menet” hivatalos oldalát, de magánszemélyek is érintettek a cenzúrában: volt olyan Facebook-felhasználó, akit azért tiltottak ki az oldalról, mert megosztott egy képet a menetről. Az eseményre 2017. november 11-én közel százezres tömeg vonult ki.
(888.hu, Forisek Ádám)

A hazug polgármester volt a szombati ellenzéki tüntetés főszónoka

A tünetés színvonala egy csillámfaszláma értelmi szintjére csökkent