in , ,

Lemondásra szólította fel Szijjártó az ENSZ emberi jogi főbiztosát

Azonnali lemondásra szólította fel Szijjártó Péter az ENSZ emberi jogi főbiztosát, Zeid Raad al-Husszeint, mert idegengyűlölettel és rasszizmussal vádolta meg Orbán Viktor kormányfőt hétfőn Genfben, az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának 37. ülésén elmondott beszédében

 

Ez elfogadhatatlan egy nemzetközi szervezet tisztségviselőjétől, méltatlan és felháborító a vád, a főbiztosnak le kell mondania”

– hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az ENSZ gyűlésén, Genfben.

Mint fogalmazott: az egész világ komoly biztonsági kihívásokkal néz szembe, melyeket jól kell kezelni. A nemzetközi közösség felelőssége pedig épp az, hogy mindenki számára garantálja, hogy ahol élnek, biztonságban élhessenek. Ott, ahol az otthonuk van – tette hozzá.

Szijjártó szerint az ENSZ magas rangú képviselői alábecsülik, relativizálják azokat a biztonsági kihívásokat, amikkel a tagállamoknak kell szembenézniük.

A külügyminiszter kifejtette:

Amióta 2015-ben elindult egy tömeges bevándorlási hullám, példátlan biztonsági és terrorfenyegetettséggel kell szembenéznünk. Az elmúlt két és fél évben 27 terrortámadást hajtottak végre, mely során 330 ember halt meg, és legalább 1300-an megsebesültek.

A tömeges illegális bevándorlás lehetőséget adott a terrorszervezeteknek, hogy harcosaikat akadálytalanul beküldjék Európába, erre felelőtlen reakciókat látunk az ENSZ magas rangú vezetőitől és nemzetközi szervezetek részéről – folytatta.

Az ENSZ javaslata migrációpárti Szijjártó Péter szerint, mely egyben felelőtlen is. Ennek a javaslatnak a tagállamok által kezdeményezett akciónak kellett volna lennie, a meghozatalában nem vettek részt a tagállamok, így ez egy antidemokratikus folyamat eredménye. Magyarország nem ért azzal egyet, hogy a migráció jó és előnyös.

Magyarország szerint a migráció nem jó és megállítható, így mi meg is állítottuk a tömeges migrációt.

Az ENSZ-nyilatkozat az országok szuverenitását kérdőjelezi meg, miközben az országoknak meg kell hagyni azt a jogot, hogy maguk dönthessék el, ki lép be területükre.

A magyarok az egyetlenek, akik meghatározzák, ki léphet be az országukba és ki nem – tette hozzá Szijjártó.

Később a távirati irodának megjegyezte: a főbiztos nem először vádaskodott Magyarország ellen, nem először próbálta a legsötétebb diktatúrák tulajdonságait Magyarországra aggatni.

(Híradó)

(forrás: Nagy Gábor, 888.hu)

Berlusconi – Ha nyer, kiteszi a bevándorlókat

Szentesi Zöldi László – Pofon és köszönet